Україна взялася за літаки Медведчука, роками літали безпосередньо до Путіна (ВІДЕО)

Ще минулої п'ятниці, 29 січня, указом президента України Володимира Зеленського на літаки лідера ОТЗЖ Віктора Медведчука і його партнера Тараса Козака, якого номінально належать заблоковані телеканали "112 Україна", NewsOne і Zik, були накладені санкції.

Про це повідомили ZN.UA.

Згідно з наданою високопоставленими чиновниками СБУ інформації, ці літаки були перереєстровані в Молдові після того, як були озвучені наміри США ввести проти Медведчука санкції.

У той же час, Медведчук і Козак постійно використовували їх для прямих перельотів в Російську Федерацію, що, як відомо, заборонено.

Таким чином після накладення санкцій ці літаки не можуть більше входити в повітряний простір України, здійснювати посадки на території України, брати пасажирів та інше.

Варто зазначити, що ще 16 вересня 2015 вступило в силу рішення РНБО про застосування ряду санкцій, під які потрапив ряд авіакомпаній РФ, в тому числі найбільша - "Аерофлот". У відповідь Росавіація з 25 жовтня 2015 ввела повну заборону на використання повітряного простору РФ для авіакомпаній України. У листопаді того ж року Державіаслужба України повідомила російську сторону про заборону транзиту через Україну для авіакомпаній РФ з 26 листопада.

Однак Медведчук і деякі його соратники неодноразово здійснювали перельоти чартерними рейсами в Росію, зокрема для зустрічей з президентом РФ Володимиром Путіним.

У свою чергу, помічник керівника Держприкордонслужби України Андрій Демченко у відповідь на запит "Телеграфа" не підтвердив і не спростував цю інформацію.

"З цього питання Вам потрібно звернутися в СБУ і Державіаслужби. У матеріалі ZN є посилання на рішення РНБО 29 січня 2021. У рішенні зазначено, що підтримуються пропозиції застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) внесені Службою безпеки України. Якщо на компанії , які є в списку санкцій зареєстровані якісь літаки, то питання їх польотів повинна контролювати Державіаслужба, яка контролює сферу цивільної авіації та використання повітряного простору України ", - зазначив він.

Варто відзначити, що ще восени 2017 року журналісти "Схем" опублікували розслідування про прямі перельоти Медведчука з Росії в Україну.


Раніше повідомлялось, що СНБО запровадило санкції не лише проти "112", "NewsOne" та "ZiK", але і компаній, що зареєстровано 7 приватних самолетів, у тому числі і лічний самолет Тараса Козака.

Про це повідомляв народний депутат України Алексей Гончаренко у своєму телеграмі-каналі, передає Цензор.НЕТ.

"За моїм даними, також заблокирована компанія, на якій оформлено 7 приватних бортів, включаючи лічний самолет Козака. Вони не можуть злетіти і залишити повітряне простір України", - написав він.

СНБО, через телеканалов, заблокований компанією, на якій зареєстровано 7 приватних самолетів, - нардеп ЄС Гончаренко

 

Нагадаємо, що 2 лютого Зеленський указом ввів персональні санкції РНБО проти Тараса Козака. Обмежувальні заходи застосовуються на 5 років. Йдеться і про анулювання ліцензій належних йому телеканалів - 112, NewsOne, ZIK

За матеріалами: Телеграф

Добавлено: 3-02-2021, 16:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх