Минрегион запускает в Украине «строительную амнистию»

По словам Зубко, каждое пятое обращение к Даби - по поводу «строительной амнистии» Минрегион запускает механизм так называемой строительной амнистии для документального оформления частных зданий площадью до 300 кв.м, построенных до 2015 года, но не принятых в эксплуатацию.

За словами Зубка, кожне п’яте звернення до ДАБІ - з приводу «будівельної амністії» Мінрегіон запускає механізм так званої будівельної амністії для документального оформлення приватних будівель площею до 300 кв.м, збудованих до 2015 року, але не прийнятих в експлуатацію. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко у Facebook. 

«Запускаємо механізм «будівельної амністії» для об’єктів незначного класу наслідків (СС1)! Цього рішення чекають дуже багато громадян, кожне п’яте звернення до ДАБІ сьогодні - з приводу «будівельної амністії».

Вже на днях Мін’юст опублікує наказ Мінрегіону про порядок обстеження та прийняття в експлуатацію таких об’єктів», - зазначив урядовець. У першу чергу, за його словами, така «амністія» стосується приватного сектору, який раніше не встиг зареєструвати документи на свої домівки, дачні або садибні будинки, гаражі, що були збудовані до 2015 року і мають площу не більше 300 кв.м.

Зубко зазначив, що буде продовжено термін прийняття в експлуатацію таких будівель. Він також запевнив, що порядок обстеження й прийняття в експлуатацію, який запроваджується, простий і не потребує зайвих довідок. «Головне, щоб збудований об’єкт відповідав цільовому призначенню земельної ділянки, будівельним нормам та пройшов технічну інвентаризацію», - пояснив віце-прем’єр-міністр.

Водночас Зубко додав, що орган державного архітектурно-будівельного контролю зобов’язаний прийняти об’єкт в експлуатацію після технічного обстеження протягом 10 днів з моменту подачі заяви.

Нагадаємо, 22 березня Верховна Рада ухвалила законопроект, що встановлює новий термін «будівельної амністії» в Україні. 

По материалам: Главком
Добавлено: 30-08-2018, 10:40
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх