Відомим запоріжцям провели щеплення вакциною COVISHELD

У Запоріжжі вакцінували відомих городян, які мали продемонстрували суспільству необхідність більш сміливо підходити до імунізації від COVID-19. Серед них - заступниця голови облдержадміністрації Злата Некрасова.

Про це повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю.

"Згідно встановленого Міністерством охорони здоров’я порядком, через наявність залишків вакцини у вихідні дні, медики мали можливість використати її для щеплення громадських діячів з метою популяризації цієї суспільно-важливої кампанії", - пояснили в департаменті причини вакцінації.

Щеплення  також пройшли   журналіст газети МИГ, ветеран АТО Володимир Москаленко, майстриня спорту міжнародного класу по дзюдо, чемпіонка Європи Тетяна Луснікова, підводний археолог, співробітник національного заповідника Хортиця Дмитро Кобалія, військові та лікарі швидкої допомоги.

Щеплення проводилось вакциною COVISHELD, виробленою за ліцензією Oxford-Astra Zeneca.

Як зазначила Злата Некрасова, даючи коментар журналістам на місці вакцинації, її публічний вчинок має сформувати у суспільства більшу довіру до закупленого Україною препарату.

«Мій обов’язок перед суспільством – показати власним прикладом, що треба робити, щоб якнайшвидше зупинити пандемію в нашій державі. Якщо лідери громадської думки, відомі люди та чиновники будуть публічно вакцинуватись, то кількість охочих так само зробити буде зростати», - зазначила посадовиця.

Підводний археолог, завідувач відділу охорони пам'яток національного заповідника Хортиця Дмитро Кобалія, пройшовши вакцинацію, зазначив, що імунізація має стати обов’язковим вчинком усіх сумлінних громадян, які дбають не лише про себе, але й про близьких людей та добробут суспільства в цілому.

«Моїм батькам більше 70 років. І я прийшов зробити щеплення в тому числі для того, щоб убезпечити їх від можливого зараження смертельно-небезпечним вірусом. Закликаю запоріжців слідувати моєму прикладу», - наголосив науковець.

«На сьогодні вакцинація – це єдиний доведений спосіб подолати, або хоча б зменшити темпи поширення коронавірусу. У мене кілька колег перехворіли в доволі тяжкій формі, багато хто отримує ускладнення, виходить важко з цього стану. Тож, всі мають вакцинуватись»", - підкреслив журналіст Володимир Москаленко.

Добавлено: 9-03-2021, 08:14
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх