Білоруська опозиціонерка Тихановська розповіла, ким вважає Путіна (ВІДЕО)

Білоруси змінюють своє ставлення до уряду РФ не на краще, вважає опозиціонерка

Безліч опозиційних протестів, які спалахнули минулого року після президентських виборів у Білорусі, допомагають більшості місцевих громадян змінити своє ставлення до уряду Росії. Про причини цього і особисте ставлення до президента РФ Володимира Путіна розповіла лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська.

Інтерв'ю з політикинею опублікувала "Європейська правда". Тихановська розповіла, ким нині для неї є Путін. Фото: Getty Images Як стверджує Тихановська, нині вона сприймає Путіна не інакше, як очільника сусідньої держави. При цьому політична опозиція Білорусі всіляко закликає російський уряд не втручатися у внутрішні справи їхньої країни. Це відбувається через те, що в Кремлі підтримують політику самопроголошеного президента РБ Олександра Лукашенка.

Світлана Тихановська каже, що, базуючись на цьому, чимало білорусів почали гірше ставитися до уряду Російської Федерації. За словами політикині, в РФ жодним чином не реагують на заклики білоруської опозиції про невтручання.


Також лідерка опозиції підкреслює, що в Білорусі погіршується внутрішня ситуація: багатьох учасників протестів обшукують, заарештовують, незаконно застосовують силу щодо них. Головним завданням своєї команди вона називає необхідність не дозволити забути про Білорусь та її політичні проблеми.

Варто зазначити, що під час цього інтерв'ю (першого для українського видання, — ред.) Світлана Тихановська вперше чітко, без жодних натяків підкреслила, що Крим був і залишається частиною української держави. Свої попередні заяви політикиня назвала спробою говорити на "мові дипломатії". 

Раніше "Коментарі" розповідали про те, як Тихановська може бути пов'язана зі Сполученими Штатами і які наслідки цього можуть загрожувати Лукашенку. Також на порталі ви знайдете інформацію про те, кого Олександр Лукашенко бачить можливим кандидатом на пост президента Білорусі після себе.

За матеріалами:  Comments.ua
Добавлено: 2-04-2021, 09:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх