Ілларіонов сказав, в якому місці Росія нападе на Україну: "Військові дії майже гарантовані" (ВІДЕО)

Удар російської армії буде спрямований на південь Херсонської та Запорізької областей.

Станом на середину квітня масштабні бойові дії російської армії проти України практично гарантовано відбудуться, якщо Вашингтон в екстреному порядку не втрутиться в ситуацію і не зробить кроки, які зупинять Кремль.

Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" заявив експерт Андрій Ілларіонов, який раніше був радником глави Кремля Володимира Путіна.

При цьому Ілларіонов вважає, що удар російської армії буде спрямований на південь Херсонської та Запорізької областей, оскільки Москва хоче встановити контроль над Північно-Кримського каналом, що забезпечує окупований Крим прісною водою. "На цій карті добре видно розташування Північно-Кримського каналу, який йде від Каховського водосховища. Це, з моєї точки зору, - завдання номер один: чи не Маріуполь, не розповсюдження" ЛДНР ", - перш за все [його цікавить] встановлення контролю над Північно -Кримська каналом ", - сказав він.

За словами експерта другим завданням Росії буде спроба утримання захопленої ВС РФ території від контрудару української армії. І карта місцевості надає Росії зручну можливість утримувати необхідну росіянам частину Херсонської області, яка фактично являє собою півострів оточений Азовським і Чорним морем, а також Каховського водосховища.


Ця територія пов'язана з Україною за все чотирма мостами, які росіяни спробують швидко взяти під контроль.

Ілларіонов зазначив, що в разі реалізації такого сценарію буде не тільки вирішена задача по забезпеченню контролю над руслом каналу, а й перекритий вихід до моря з Херсона і Миколаєва. За словами експерта Україна може втратити виходу до Чорного моря. 


Ранее министр обороны Украины Андрей Таран заявлял, что Россия вновь может прибегнуть к абсолютно надуманным поводам с целью обоснования своей агрессии. Это могут быть обострение на линии фронта в ОРДЛО либо же якобы "нарушение Украиной прав русскоязычных граждан" и "новообращенных граждан России" на Донбассе. Украина в 2021 году примет участие в ряде учений в рамках Организации Североатлантического договора (НАТО). Об этом заявил глава Минобороны Украины Андрей Таран.

Дзвінок Байдена тільки "розпалив" Путіна - Україна стоїть терміново готуватися до загострення.  Телефонна бесіда з президентом США Джозефом Байденом тільки посилила "апетити" глави РФ Володимира Путіна. Ескалація буде посилюватися.  Таку думку в своєму блозі в Facebook висловив журналіст і член української делегації на мінських переговорах Сергій Гармаш

У разі нового вторгнення Росії в Україну збройні сили РФ зазнають серйозних втрат, а західні країни, ймовірно, запровадять додаткові санкції проти неї.

Таку думку в інтерв'ю "ГОРДОН" висловив американський дипломат, експосол США в Росії, колишній заступник генерального секретаря НАТО Олександр Вершбоу

За матеріалами:  "Диалог.UA"
Добавлено: 15-04-2021, 07:45
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх