Приватбанк скоро виставлять на продаж: заяв глави НБУ

Дніпровський ПриватБанк, - найприбутковіший банк України, - незабаром виставлять на продаж.


Відповідну заяву в інтерв'ю GlobalCapital зробив глава Нацбанку України Кирило Шевченко, повідомляє Дніпровська Панорама.

За словами Кирила Шевченка, міжнародна фінансова корпорація IFC, і державний Укргазбанк підписали договір про виділення Приватбанку позики, терміном на 5 років на суму 30 млн євро з можливістю конвертації його в 20% частку в капіталі. Крім того, ведуться переговори про входження Європейського банку реконструкції та розвитку в капітал Ощадбанку. Глава НБУ висловив надію, що за 5 років частка держави в банківській системі знизиться з 55% до 25%. Це дозволить банківському сектору стати більш незалежним.

«Наш банківський сектор має значний потенціал для міжнародних інвесторів. Ми сподіваємося, що найближчим часом міжнародні банківські групи придбають частки в українських держбанках. Згідно з нашими планами, скоро на продаж буде виставлено найбільший банківський актив України - ПриватБанк. Ми вважаємо, що приватизація Приватбанку, якому належить 20% українського банківського ринку, зацікавить найпрестижніших міжнародних інвесторів, в тому числі з США і ЄС », - заявив Кирило Шевченко.


Кирило Шевченко

Шевченко підкреслив, - держава на 100% підтримує ПриватБанк в судах з його екс-власниками, - одіозним олігархом з Дніпра Ігорем Коломойським і Геннадієм Боголюбовим. За його словами, в даний момент проходить близько 100 судових процесів. Глава НБУ зазначив, що мета держави, - подолати судові розгляди і зосередитися на стягнення активів з екс-власників до кінця 2021 року.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що Генпрокурор України Ірина Венедиктова підписала підозри колишнім топ-чиновникам дніпровського "ПриватБанку". Серед них - екс-глава правління "Привату" Олександр Дубілет. Їх обґрунтовано підозрюють в розтраті 8 мільярдів гривень.

Повідомляється,  що Антимонопольний комітет почав розгляд справ проти АТ КБ "Приватбанк" та АТ "Ощадбанк" - підозрює банки у встановленні завищеної комісії за еквайринг.
Добавлено: 16-04-2021, 13:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх