67 нардепів-мільйонерів зі “Слуги народу” орендують житло за бюджетні кошти

67 народних депутатів фракції “Слуга народу” отримують бюджетну компенсацію для оренди житла маючи на власних рахунках декілька мільйонів гривень.

Про це заявила пресслужба Комітету виборців  України.


Зазначається, що КВУ провів аналіз декларації депутатів Верховної Ради, які отримують бюджетну компенсацію для оренди житла.

Так, зі 147 нардепів, які орендують житло за бюджетні кошти, 81 має на своїх рахунках понад 1 мільйон гривень.

Згідно з деклараціями серед депутатів-мільйонерів найбільше представників фракції “Слуга Народу” (67 осіб). Також по чотири депутати-мільйонери, які орендують житло, входять до складу груп “За майбутнє” та “Довіра”, два депутати – позафракційні, два – члени “Європейської Солідарності”, один – “Батьківщини”, та один з “Опозиційної платформа За життя”.

“Серед найбагатших депутатів, які отримують бюджетні кошти на оренду житла: – Олег Воронько, “Слуга Народу”, (задекларував 129 мільйонів гривень); Сергій Магера, позафракційний (25,5 мільйона гривень); Остап Шипайшло, “Слуга Народу” (22,5 млн гривень) Олександр Трухін, “Слуга Народу” (20,9 млн гривень); Анатолій Урбанський, “За майбутнє” (19,8 мільйона гривень); Олександр Пономарьов, ОПЗЖ (19,3 мільйона гривень); Олег Мейдич, “Батьківщина” (14 мільйонів гривень); Валерій Лунченко, “Довіра” (12,8 мільйона гривень); Степан Чернявський, “Слуга Народу” (11,5 мільйона гривень); Павло Павліш, Слуга Народу” (10,8 мільйона гривень)”, – резюмували в КВУ.

Водночас в  Комітету Виборців зауважили, що Верховній Раді потрібно припинити виплату компенсації за оренду житла з огляду на заробітну плату народних депутатів.

“На думку КВУ, в Верховній Раді варто відмовитися від практики виплати коштів для народних депутатів на оренду житла. Абсолютна більшість депутатів, які отримують такі кошти, могли б оплачувати винайм житла самостійно. Розмір заробітної плати народного депутата дозволяє оплачувати оренду квартири в м. Києві без допомоги коштів платників податків. Законодавчі норми щодо компенсації депутатам коштів на винайм житла є пережитком минулого, від якого варто відмовитися”, – переконаний голова КВУ Олексій Кошель.

Зазначимо, що відповідно до ч.1 ст. 35 Закону “Про статус народного депутата України” у витратах на забезпечення діяльності ВРУ передбачаються кошти на оренду житла або винайм готельного номера.

Таким чином, народний депутат на підставі власної заяви щомісячно отримує кошти для компенсації вартості оренди.

Право на отримання таких коштів мають народні депутати, не забезпечені житлом у місті Києві, і місце їх проживання, відповідно до його реєстрації, знаходиться на відстані понад 30 км від меж міста.

“Дані на основі списку народних депутатів України, яким здійснена виплата компенсації для оренди житла або винайму готельного номера у квітні 2021 року. В середньому щомісячно народні депутати отримують з бюджету 20 тисяч гривень для винайму житла”, – резюмували в КВУ.

Нагадаємо, під час війни на Сході України депутат партії “Слуга народу” у Харківській міськраді придбав нерухомість в окупованій Алушті.

Раніше народна депутатка від “Слуги народу” Ольга Савченко прийшла на засідання Верховної Ради з елітною сумкою за $4700, хоча у 2019 році отримувала соцдопомогу.

Крім того, народна депутатка партії “Слуга народу” Елла Рєпіна прийшла до Верховної Ради з елітною сумочкою “Dior”, яка коштує більше як 62 тисячі гривень.

За матеріалами: “Прямий” 
Добавлено: 8-06-2021, 09:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх