Робочий візит у Дніпропетровську область: де був і що оглянув Президент

8 червня з робочим візитом до Дніпропетровської області прибув Президент України. Гарант відвідав своє рідне місто Кривий Ріг. Зеленський поставив Дніпропетровську область в приклад: "Тут ми знаходимо рецепти для успіху"



Володимир Зеленський підкреслив: Дніпропетровська область, яку очолює Валентин Резниченко - одна з найпотужніших в країні, лідирує за багатьма показниках соціально-економічного розвитку.

Разом з главою Днепрпетровске обласної ради Миколою Лукашуком, главою Дніпро ОДА Валентином Резніченко, заступником керівника Офісу Президента Кирилом Тимошенко, мером Кривого Рогу Костянтином Павловим, міністром інфраструктури Олександром Кубракове, представниками Укравтодору та ін.


Глава держави оглянув об'єкти, які будують і реконструюють у рамках програми «Велике будівництво». Зокрема, це міжнародний аеропорт міста Кривий Ріг.

«Аеродром, якому понад 40 років, повинен бути оновлений до кінця наступного року. Зараз в планах - реконструкція злітно-посадкової смуги з заміною інженерного і світлового обладнання, і ремонт перонів. У майбутньому тут з'явиться нове навігаційне і метеорологічне обладнання. Паралельно з цим буде відбуватися реконструкція будівлі терміналу аеропорту. Її вартість - 300 млн грн. 400 пасажирів на годину - саме стільки зможе обслуговувати аеропорт після реконструкції », - зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.



Також Президент оглянув стан будівництва стадіону «Металург», який повинен стати сучасним спортивним об'єктом, який відповідає найвищим світовим стандартам.

«Металург» - знакове місце для Кривого Рогу. Саме тут фанати в різні роки бачили легендарні матчі: протистояння Шахтаря і Динамо, Дніпра і Бордо, Кривбасу і Парми. Але спортивна арена не може зберігати свою велич, якщо не бачила суттєвої реконструкції протягом десятиліть. Програма Президента «Велике будівництво» дала шанс не просто оновити, а повністю переробити важливий для міста спортивний об'єкт. У цьому році держава виділила на реконструкцію «Металургу» 200 000 000 грн, з обласного бюджету Дніпропетровської області - майже 52 мільйони », - розповів голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук.

Також Володимир Зеленський оглянув завершення будівельних робіт на автодорозі державного значення Н-11 Дніпро - Миколаїв від Кривого Рогу до селища міського типу Кринички та ділянку автодороги М-04 Знам'янка - Луганськ - Ізварине.


«Ми будуємо круті дороги! Повинні продовжувати, адже люди чекають нових і якісних доріг. Всього в рамках програми «Велике будівництво» в цьому році в Дніпропетровській області плануємо відремонтувати 387 км доріг », - підкреслив Володимир Зеленський.

Разом з легендарними спортсменами країни Президент Зеленский офіційно відкрив Олімпійський дім у Дніпрі





Андрій Павелко подарував Володимиру Зеленському форму збірної України, в якій футболісти виступатиме на Чемпіонаті Європи.


Глава держави залишив пам'ятне послання спортсменам і жителям Дніпра.


Президент назвав проект великою перемогою.


За матеріалами:  ДПВідкритий
Добавлено: 9-06-2021, 09:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх