Після двох місяців тиші: окупанти дві години хаотично стріляли в бік захисників Катеринівки (ВІДЕО))

Гатили в бік армійців із гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів

Понад 2 години бойовики били по позиціях Об’єднаних Сил неподалік Катеринівки на Луганщині. Так гучно обірвали режим тиші, який на цій ділянці фронту тримався більш як 2 місяці. Подробиці у матеріалі кореспондентки "5 каналу" Вікторії Ковальової, пише 5.ua

На позиції поблизу Катеринівки дістатися можна лише пішки. Бійці кажуть – дорога на прицілі досвідченого стрільця з протитанкової ракетної установки. За час війни на його рахунку з пів десятка підбитих військових машин і стільки ж загиблих українських захисників.

"У нього 95% вистрілів з влучанням. Колишній вчитель, який колись тут викладав дітям. Місцевий, звідси. Тут був вчителем. Перейшов на бік окупанта і за нього воює по цей час", – розповів військовослужбовець ЗСУ Олег. 

Декілька місяців в районі Катеринівки не було жодного пострілу. Проте надвечір понеділка окупанти гучно порушили тишу. Розпочали хаотичну стрілянину, яка тривала понад 2 години зі станкових протитанкових гранатометів. Найпотужнішої зброї, дозволеної Мінськими угодами. 

"Стріляли ось з цього напрямку. Прилетіло сюди. По навколишніх деревах можна бачити, що розірвало і трішки обвалило", – сказав військовослужбовець ЗСУ Олег.

За 10 хвилин після цього пострілу окупанти почали гатити в бік армійців із гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

"Летіло і справа від посту, і зліва, летіло десь в кущі. Падало перед нами", – зазначив військовослужбовець ЗСУ Олег.

"Ми отримали команду до бою. Екіпірувалися. Згідно все по-плану. І чекали наказ", – наголосив військовослужбовець ЗСУ Віталій.

Відповідь українських захисників швидко вгамувала так званий "козачий полк" бойовиків, які облаштували позиції навпроти. Армійці пов’язують обстріл із тим, що ті добре відзначили православне свято.

"Вчора було свято Петра і Павла. То вони добре понапивалися і, як вони говорять, вирішили добре дати "укропам". Там, як у батька Махна зброд! Їм закони не писані! Що хочуть, те і роблять", – розповів військовослужбовець ЗСУ Олег.

Зазвичай снайпери не зводять зброї з цілі, на відміну від "козачків", стріляють прицільно. Щоб уберегтися, армійці не висуваються з окопів.

"То моя окомірна зброя. Тільки така окомірна зброя, з якою я виявляю сепаратистів. Їхній рух, постріли", – зазначив  військовослужбовець ЗСУ Богдан.

Помічений рух на позиціях окупантів найбільше додає напруження. Раз на 2 тижні, попри домовленість щодо відведення великокаліберної зброї в тил, неподалік окупованого Молодіжного ворог виганяє 122-мм гаубиці. Заради "навчальних цілей" наводять гармати в бік Катеринівки.

"Це можна розцінити, як демонстрація сили. Що вони в будь-який момент можуть нанести ураження по наших позиціях, або по цивільному населенню, яке знаходиться в Катеринівці", – сказав військовослужбовець ЗСУ Володимир.

Крім Катеринівки на Луганщині, в ніч проти вівторка терористи гатили і по захисниках сусіднього "Золотого-4". Там обстріли не припиняються вже декілька днів.

Добавлено: 14-07-2021, 10:46
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх