“Маски-шоу” (20.01.15) проти корупції в Запорізькому обласному інституті післядипломної педагогічної освіти:

Чи побачимо реальний результат та притягнення корупціонерів до відповідальності?

Мені, як голові комітету з питань молоді, освіти та науки Громадської ради при ЗОДА стало відомо, що 20.01.2014 року у Комунальному закладі «Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» Запорізької обласної ради співробітниками Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю ГУМВС України в Запорізькій області (УДСБЕЗ) було проведено обшук та вилучення документів у рамках розслідування кримінальної справи за підозрою у корупційних діях адміністрації інституту. Не здивований діями правоохоронців, адже сам щойно отримав інформацію щодо зловживань у стінах інституту післядипломної освіти. На жаль, за останні роки цей інститут фігурував у ряді корупційних скандалів. Отож, будемо сподіватися, що цього разу правоохоронці таки доведуть справу до логічного завершення і винні у корупційних діях особи будуть притягнуті до відповідальності і засуджені.
Зі свого боку, разом із народними депутатами та депутатами обласної ради, а також, небайдужою громадськістю, збираємося тримати ситуацію та процес слідства на контролі. Адже ми не для того повалили попередній кримінальний режим, щоб у нас перед очима продовжувалося розкрадання бюджетних, тобто, наших з вами грошей та інші корупційні злочини.

Пропоную ознайомитися зі зверненням, що отримав від активної педагогічної громадськості, приводжу текст у авторській редакції нижче:

В той час коли в Україні йде війна, коли уряд рахує кожну копійку, коли урізаються соціальні виплати, деякі співробітники Комунального закладу «Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» Запорізької обласної ради живуть на широку ногу. Проблеми країни та боротьба з корупцією їх зовсім не цікавить. Запитаєте чому?! Тому що вони і є та корупція, з якою в Україні намагається боротися навіть Європейський Союз. 
А тепер задамо питання, а чому ж до сих пір ця боротьба тільки на словах? Відповідь можна показати на прикладі невеличкого обласного інституту, в якому підвищують кваліфікацію педагоги Запорізької області. Рівень життя адміністрації інституту вражає: подорожі по світу, поїздки до Мілану за покупками, дорогі автомобілі, будівництво «хатинок», обіди та вечері в дорогих ресторанах і т.д і т.п. Навіщо таким людям Європа з її законами? Вони і так живуть у повній гармонії з цим корупційним світом. Заробітна платня цих людей дійсно європейська від 20 000 грн. до 40 000 грн. і це офіційно, вже не кажучи про неофіційні статки. 
Кожен рік в інституті навчається близько 10 000 педагогів Запорізької області, які тяжко працюючи вчителем навіть за рік не мають такого прибутку, і ще перебуваючи на курсах підвищення кваліфікації в інституті вимушені здавати свої копійчини для збагачення цих товстосумів.
Ви запитаєте, а куди дивляться правоохоронні органи та обласна рада, коли йдуть такі крадіжки з бюджету? Багато хто подумає, що вони з ними заодно, ми звикли звинувачувати правоохоронні органи в усьому. Але в даному випадку ми будемо на їхньому боці. Чому?! Бо вже вдруге співробітники управління по боротьбі з економічною злочинністю Запорізької області намагаються притягти до відповідальності співробітників інституту за крадіжку великих коштів з державного бюджету. Так, у 2013 році було розпочато кримінальне провадження проти адміністрації інституту, оскільки правоохоронці встановили, що її представники діючи умисно, зловживаючи своїм службовим становищем, привласнюють кошти зазначеного закладу, що виділяються з державного бюджету. Справу було порушено за ч.3 ст.191 Кримінального кодексу України, але завдяки кримінальному режиму Януковича, та зв’язкам з народними депутатами ВР України від Партії регіонів справу закрили, а міліціонерам дуже боляче дали по рукам. Але за цей рік дуже багато чого змінилося, люди пролили і проливають кров за нашу країну, за зміну системи. Люди гинуть, але адміністрація інституту живе ще багатше, бо вкотре відчула свою безкарність.
Розуміючи мільйонний масштаб крадіжок в інституті, і намагаючись відповідати вимогам суспільства щодо боротьби з корупцією, співробітники міліції 12.01.2015 року знову відкривають нову кримінальну справу, щодо адміністрації інституту, а 20.01.2015 вилучають всі фінансові документи. Однак на жаль зарано радіти таким впевненим діям міліції. Як показала практика, обличчя депутатів у Верховній Раді помінялися, але корупційна система ні, тому саме зараз йде величезний тиск з боку уже інших “провладних” депутатів ВР України на тих же співробітників міліції, їм знову дають по рукам, тільки вже інші особи. Бо така «дійна корова» як інститут, потрібна всім, тому не всі слуги народу хочуть ламати схеми, йде просто переділ власності. І у кращому випадку звинуватять у всіх гріхах ректора інституту Пашкова В.В. (він же регіонал), а всі інші залишаться, інститут очолить «своя людина», а мільйони гривень бідних вчителів підуть до інших кишень. 
Шановні громадяни українського суспільства, яким не байдужа доля нашої країни, це всього лише маленький епізод корупції в Україні, але якщо ми це так залишимо, то втратимо ту маленьку надію простих українців, які готові навіть наодинці боротися з головним внутрішнім ворогом України –КОРУПЦІЄЮ!!! Давайте допоможемо нашим правоохоронцям зруйнувати систему корупції хоча б в такому маленькому обласному інституті!!! Разом ми переможемо!!!!

Голова комітету з питань молоді, 
освіти і науки Громадської ради при ЗОДА Ігор Зубко
Добавлено: 22-01-2015, 01:49
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх