Повернення до школи: рекомендації від дніпровського психолога (ВІДЕО)

Період «без школи» затягнувся, тож для багатьох учнів завтрашній вихід із карантину може виявитися болючим. Психологи радять батькам усе брати в свої руки.

Про це в пресцентрі Відкритого розповіла психологиня Катерина Міллер. Психологи рекомендують батькам разом з дітьми проговорити переваги виходу на навчання.

Серед них: довгоочікувана зустріч з однокласниками, жива комунікація з однолітками, можливість більше перебувати на свіжому повітрі та шанс підтягнути «хвости» з навчання не через екран, а контактуючи з учителем напряму.


Важливо, щоб дорослі не висловлювали думку «навіщо це потрібно на такий короткий термін». Тому що діти теж не будуть вбачати сенсу в переході з онлайну в офлайн.

«Якщо проводити аналогію з минулим роком, коли діти просиділи вдома майже з березня до кінця навчального року, і вийшли в школу у вересні, їм було дуже складно адаптуватися до навчання. Вони півроку були в ізоляції. У них уже не формувалися ось ці навички комунікації. Тож багато педагогів, дитячих психологів і батьки відзначають, що у вересні діткам було складно починати спілкуватися, вони відвикли. Тому я думаю, що рішення випустити учнів завтра в школу, у першу чергу, пов’язано з тим, щоб вони перед закінченням навчального року згадали, що це взагалі таке, як це ходити в школу», — пояснює Катерина Міллер.

За матеріалами:  Відкритий
Добавлено: 11-05-2021, 10:40
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх