Україна і ЄС підписали "сировинну" угоду

В Україну прибув віце-президент Єврокомісії. Марош Шефчович проведе два дні в Україні і проведе переговори про партнерства між Україною і ЄС щодо сировини і акумуляторів, а також реформ, пов'язаних з Зеленою угодою.

Влада має намір залучати інвестиції, продаючи українські надра

Україна може отримати великі інвестиції в розробку критичних матеріалів, вважає прем'єр.

Розробка критичних матеріалів може залучити в Україну мільярди євро інвестицій, вважає прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Про це він сказав на конференції високого рівня зі стратегічного партнерства України і ЄС з питань критичного сировини і акумуляторів у вівторок, 13 липня, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Україна створює умови для залучення інвесторів. Діючі правила доступу до надр відповідають сучасним практикам розвинених країн світу, оптимальним шляхом залучення інвесторів до проектів з геологорозвідки можна вважати організацію на відкритих конкурсних засадах аукціонів з продажу спеціальних дозволів і ліцензій", - сказав він.


Україна і Євросоюз підписали меморандум про партнерство у сфері критичної сировини і батарей. Про це у вівторок, 13 липня, під час конференції за участю віце-президента Єврокомісії Мароша Шефчовича повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, пише Інтерфакс-Україна.

"Ми починаємо друге, після енергетичного, партнерство України з ЄС в сировинній сфері шляхом укладення меморандуму, до якого додається дорожня карта. Ми також домовилися про амбітнішу секторальну інтеграцію в ЄС. Зокрема, в рамках реалізації оновленої промислової стратегії ЄС, плану дій ЄК щодо критично важливої ​​сировини і низки інших документів Україна може стати важливим елементом європейського економічного простору", - сказав Прем'єр.

Він уточнив, що конкретні дії напрацюють до осені. "Це будуть конкретні кроки за кожним напрямом сировини, батарей, співпраці з інвесторами, підписання дво- або багатосторонніх угод", - сказав Шмигаль.

Прем'єр зазначив, що залучення іноземних технологій і інвестицій вимагає міжнародної участі.

"Комплексна розробка таких критичних матеріалів може залучити в Україну значні інвестиції. Уже в перший період 10 млрд євро може бути вкладено в цю сферу", - додав Шмигаль.

Відзначимо, для участі в конференції на цю тему в Україну прибув віце-президент Єврокомісії Марош Шефчович.

За матеріалами:  Корреспондент.net
Добавлено: 13-07-2021, 14:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх