Медки вийшли на акцію до МОЗ: чого вимагають лікарі та медсестри (ВІДЕО)

До медпрацівників вийшов Максим Степанов і запевнив, що буде пропонувати уряду збільшити оклад медикам

Підвищити зарплату й зупинити скорочення медперсоналу. Із такими гаслами під стінами Міністерства охорони здоров'я прийшли зо три десятки медсестер і лікарів.


Вони приїхали з різних регіонів. Кажуть: грошей не вистачає на утримання родини і через це доводиться звільнятися та йти працювати у приватні клініки. До медпрацівників вийшов Максим Степанов і запевнив, що буде пропонувати уряду збільшити оклад медикам. Так, за проєктом МОЗ, зарплата лікарів має становити 23 тисячі, а для медсестер – 17.

"Нам обіцяють зарплати. Ми слухаємо-слухаємо оці всі рукоплескання", – каже лідерка медичного руху "Будь, як Ніна" Ніна Козловська.

"У мене дружина – лікар, яка професор, працює щодня, щодня лікує. Вона в мене нефролог, вона отримує зарплату, так, не 4 тисячі, а на рівні 8 тисяч гривень. Я хочу встановити в нашому базовому, в одному з наших базових законів мінімальну зарплату, яка прив'язана до прожиткового мінімуму. Такий приклад у нас є у прокуратурі, коли для прокурорів є прив'язана до прожиткового мінімуму зарплата", – зазначив Максим Степанов.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада ухвалила закон про компенсацію через несвоєчасну виплату зарплат, пенсій та соцвиплат.

За матеріалами: 5.ua
Добавлено: 12-05-2021, 15:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх