Таран про агресію РФ та її вплив на Білорусь: На жаль, це варто визнати (ВІДЕО)

Загрози вторгнення залишаються. Військові виклики України.

Збройні сили України готові відбивати атаку з боку Росії в разі ескалації конфлікту, заявляє армійське керівництво країни.

Росія заради дестабілізації ситуації у Європі створює навколо себе заморожені конфлікти, а також намагається остаточно закріпити свій вплив на Білорусь.

Про це заявив міністр оборони України Андрій Таран під час свого виступу в рамках Всеукраїнського форуму Україна 30. Безпека країни.


За його словами, серед глобальних загроз для України: руйнування системи міжнародної безпеки, посилення боротьби за природні ресурси, загострення конфліктів, виникнення надзвичайних ситуацій, розповсюдження зброї масового ураження.

Міністр підкреслив, що це створює умови для втягування нашої держави у конфлікти інших країн.

– На регіональному рівні ми маємо врахувати дестабілізацію ситуації на Балканах, у Балтійському та Чорноморському регіонах, на Кавказі, у Східній Європі внаслідок агресивних дій з боку РФ. Як ми бачимо, Росія здійснює широкомасштабний наступ у всіх напрямах, – зазначив Таран.

Він додав, що також варто враховувати конфлікти, які Росія створює на пострадянському просторі.

– Крім того, не можна не враховувати тимчасову окупацію частини Грузії та України, мілітаризацію окупованого Криму, перешкоджання вільному судноплавству у Чорному та Азовському морях та намагання остаточно закріпити, на жаль, це варто визнати, Республіку Білорусь у сфері свого політичного та економічного впливу, – зазначив Андрій Таран.

Також він нагадав і про заморожений конфлікт на Придністров’ї.

– Останнім часом ми бачили, що нарощуються наступальні угрупування та розгортається нова ракетна зброя. Масштабні навчання на західних кордонах та в Криму. Така політика Кремля загрожує безпеці України та інших держав Балтійського та Чорноморського регіонів, – зазначив міністр оборони.

Запобігання ескалації

Міністр оборони Андрій Таран зазначив, що Україна не буде йти шляхом тотальної мілітаризації, бо це виснажливий процес для економіки.

За його словами, оборонна стратегія передбачає модель організації комплексного захисту.

За маеріалами: Факти

Добавлено: 13-05-2021, 08:15
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх