Данилов назвав дві країни Європи, які винні в нападі Росії на Україну

На думку Данилова, Франція і ФРН несуть моральну відповідальність за окупацію РФ частини Грузії і України.

Секретар РНБО Олексій Данилов назвав головних винуватців нападу російської армії на території України і Грузії, в рамках якого Москва окупувала кілька регіонів сусідніх держав.

За словами українського чиновника, персональну моральну відповідальність, крім Росії, несуть ще дві країни: це Німеччина і Франція. На думку Данилова, саме Париж і Берлін заблокували в 2008 році надання Українській державі ПДЧ щодо вступу в НАТО.

Заява чиновника цитує видання Forbes. Чиновник підкреслив, що в ході закритих зустрічей західними партнерами Києва по "нормандському формату" він прямо говорить про їх моральну відповідальність за події 7 минулих років. Однак, за словами Данилова, "останнім часом Німеччина змінила свій тон", а Українська держава почала повертати власну суб'єктність у відносинах з міжнародними партнерами, які починають чути позицію офіційного Києва.

"Наші міжнародні партнери дорікають нас, що у нас не долається корупція. У інших країнах теж є корупція. Французи, наприклад, в 2008 році займалися переговорами між Грузією і Росією, і в результаті грузини втратили частину території, а французи отримали замовлення на" Містралі "від Росії. Не знаю, чи отримали вони щось за частину Донецької і Луганської областей і Крим, але моральна відповідальність є", - сказав Данилов

Нагадаємо, Олексій Данилов запевнив присутніх в тому, що потрібно заплатити високу ціну за звільнення Горлівки і Донецька військовим шляхом. Він зазначив, що бійці ЗСУ готові до цього і всі плани давно розроблені, але число загиблих буде значним.

Раніше Данилов розкрив регіони України, де Росія будує систему сепаратизму. За словами чиновника, на Миколаївщині, Херсонщині та Одещині поширюються тези, які загрожують національній безпеці.

До цього заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков після інциденту з британським есмінцем заявив, що Москва "буде бомбити не тільки по курсу, але і по цілі".

Журналіст Віталій Портников вважає, що в Москві готові загострити ситуацію до критичної точки. Автор: Марк Ворошилов

За матеріалами: "Діалог.UA"
Добавлено: 7-07-2021, 08:15
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх