МЗС відреагувало на "розворот України на Схід" (ВІДЕО)

Україна не має наміру відмовлятися від курсу на ЄС і НАТО, запевнили в МЗС

Раніше Арестович заявив, що Україна буде змушеною "розвернутися на Схід", якщо на Заході посилюватимуться проросійські інтереси.

МЗС прокоментувало заяву радника глави Офісу президента Олексія Арестовича про можливе розвертання України на Схід, пише Укрінформ у понеділок, 19 липня.

"Україна не має наміру переглядати свій геополітичний вектор. Стратегічний курс нашої держави закріплено на рівні вибору українського народу і Конституції України. Це - членство в ЄС і НАТО. Питання про те, Захід чи Схід у парадигмі української зовнішньої політики, не стоїть", - відзначив представник МЗС Олег Ніколенко.

Він наголосив на підтримці західних партнерів, зокрема США і ЄС, які допомагають протидіяти російській агресії та сприяють деокупації Криму і Донбасу.

За словами Ніколенка, Україна робить багато з метою перетворитися на сучасну європейську демократичну державу.

"І цей шлях є неминучим. Водночас це не означає, що ми будемо штучно стримувати розвиток відносин з певними країнами чи регіонами. Для нас завжди пріоритет номер один - національний інтерес, незалежно від точки світу, де він розташований", - відзначили в МЗС.

Саме тому Президент поставив завдання главі МЗС Дмитру Кулебі розвивати відносини із країнами інших регіонів світу, зокрема Азії, Африки, Латинської Америки, на додаток до роботи МЗС на досягнення членства України в ЄС і НАТО.

Нагадаємо, Арестович заявив, що якщо проросійські інтереси країн Заходу будуть посилюватися, а їхня політика здачі українських інтересів реалізовуватиметься, Україна буде змушеною "розвернутися на Схід".


За матеріалами:  Корреспондент.net
Добавлено: 20-07-2021, 09:45
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх