Кличко в Італії відкрив пам'ятник Тарасу Шевченку (ФОТО+ВІДЕО)

Відкриття пам'ятника у Флоренції приурочили до 207 річниці від дня народження знаменитого поета.

Мер Києва Віталій Кличко разом з колегою з італійської Флоренції Даріо Нарделлі у вівторок, 9 березня, відкрили в пам'ятник Тарасу Шевченку.

Відкриття пам'ятника Тарасу Шевченку у Флоренції

Про це повідомляється на сайті Кличко.

Бронзову скульптуру українська столиця передала в дар мерії Флоренції.

"Сьогодні, в День народження великого Кобзаря відбулася символічна подія: у Флоренції (місті-побратимі Києва) ми відкрили пам'ятник видатному українському поетові Тарасу Шевченку. Я вдячний нашим італійським друзям і особисто меру Флоренції Даріо Нарделлі за те, що ми нарешті втілили цей проект, над яким разом працювали кілька років. і тепер італійці і туристи з усіх куточків світу, які після пандемії продовжать відвідувати Флоренцію, побачать тут і частина української історії та культури ", - сказав Кличко під час церемонії відкриття пам'ятника.

Монумент встановили недалеко від флорентійського кафедрального собору Santa Maria del Fiore. На площі перед однією з найбільших бібліотек міста Biblioteca delle Oblate.

Пам'ятник виготовлений на кошти українських меценатів. Його створив відомий український скульптор Олег Пінчук.


За даними МЗС України, поет Тарас Шевченко став світовим рекордсменом за кількістю встановлених йому монументів - 99 пам'ятників в 44 країнах і понад тисячу в Україні, пише  Корреспондент.net 

Нагадаємо, в 2015 році на Володимирській гірці в Києві відкрили пам'ятник італійському поету, який народився у Флоренції, Данте Аліг'єрі.
Добавлено: 10-03-2021, 09:10
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх