У Держдумі РФ заговорили про визнання "ЛДНР": Зюганов допустив війну

Депутат Держдуми Російської Федерації, лідер КПРФ Геннадій Зюганов вважає, що керівництво Росії повинно офіційно заявити про те, що буде боротися за Донбас усіма засобами, включаючи військові.

Джерело: Зюганов в інтерв'ю Telegram-каналу Радиоточка НСН і російська "Национальная служба новостей"

Пряма мова Зюганова: "Я б давно на місці Верховного головнокомандувача офіційно заявив, що ми будемо захищати свій "мір", свою Батьківщину, свою мову. Визнати Донецьку та Луганську республіку – це воля наших співвітчизників. Треба офіційно заявити, що ми їх визнаємо і будемо їх захищати, включаючи і військові засоби.

А ті, хто збирається розгорнути війну на Донбасі, – це божевільні люди

Україна не спроможна вести сучасну війну, їй нічим її вести. Армія на Україні зараз гірша в 10 разів, ніж у 1990-ті роки. Усі їхні установки можуть бути розстріляні без заходу на територію України. Ті, хто збираються віддавати такі накази, – не просто злочинці, вони вбивці справжнісінькі".

Деталі: Так Зюганов прокоментував припущення депутата Законодавчих зборів Санкт-Петербурга Бориса Вишневського, що на екстреному засіданні Ради Федерації може бути санкціоновано введення російських військ на Донбас.

Екстрене засідання Ради Федерації призначено на 23 квітня.

А 21 квітня очікується послання президента Росії Володимира Путіна Федеральним зборам.

Передісторія:
  • З кінця березня українське військове керівництво й експерти говорять про нарощування Росією військової потужності біля кордонів України.
  • При цьому окупанти сходу України поширюють фейки про плани української сторони спровокувати ескалацію конфлікту.
  • У Пентагоні (США) заявили, що чисельність російських війсь в окупованому Криму збільшувалася за останні два тижні та перевищила чисельність сил, які анексували півострів у 2014 році.
  • Україна б'є на сполох – і Захід закликав Росію припинити нарощування сил та ескалацію конфлікту з Україною.
  • Президент України Володимир Зеленський порушив тему отримання Україною плану дій з отримання членства в НАТО. Це обурило Росію ще більше.
За матеріалами: УП
Добавлено: 21-04-2021, 13:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх