"Північний потік-2". Хто тепер на гачку - прокоментував професор Зубов (ВІДЕО)

Якщо спорудження й введення в експлуатацію газопроводу Nord Stream - 2 ("Північний потік-2") ще більше узалежнить РФ від ринку ФРН, то Німеччина своєю чергою й надалі зберігає можливість диверсифікації різних країн - постачальниць "блакитного палива"

На цю особливість звернув увагу московський інтелектуал, професор Андрій Зубов в програмі "Студія Захід" з Антоном Борковським на Еспресо.TV.

"Треба мати на увазі, що Меркель теж не така проста, як може здатися. Це дуже досвідчений політик. І коли вона пробивала ідею "Північного потоку - 2" й, незважаючи ні на що, наполягала на ній, вона наполягала не тому, що без нього Німеччина помре. Звичайно, не помре. Є норвезький й алжирський газ, є американський скраплений газ. Йдеться про невеликі зміни вартостей, а не про те, чи будуть німецькі бюргери смажити бекон на газу або не будуть. Йшлося про інше. У будь-якої труби є два вентилі - вхідний і вихідний. Вихідний вентиль - в руках у Путіна, а вхідний - в руках у Меркель й у Німеччині ", - пояснив професор.

"Якщо ж Путін вчинить якісь мерзенні дії, то цей " Північний потік - 2" просто припинить дію через вентиль приймання. Й, відповідно, тепер не Меркель на гачку Путіна, як багато хто думає, тому що Меркель і Німеччині є ще звідки взяти газ, а Путін на гачку Меркель, тому що Путіну нікуди більше продавати газ в таких обсягах, в яких купує Західна Європа й, насамперед, Німеччина", - додав Зубов.

Саме виходячи з таких міркувань, наголосив учений, виходив американський президент Джозеф Байден, вирішивши, на відміну від Дональда Трампа, не зупиняти "Північний потік - 2".

"В результаті ​​цього "Північного потоку - 2" - і, безумовно, Байден це розуміє, теж як дуже досвідчений політик - Росія в набагато більшому ступені виявилася залежною від Заходу, ніж Захід від Росії", - підсумував Андрій Зубов.

Добавлено: 24-05-2021, 10:40
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх