Сім країн приєдналися до санкцій ЄС проти Білорусі

Сім держав поза ЄС підтримали санкції проти Мінська

Йдеться про четвертому пакеті обмежувальних заходів, прийнятому у відповідь на перехоплення Мінськом літака Ryanair і затримання Протасевича.

Сім держав, які не є членами Європейського Союзу, приєдналися до санкцій спільноти проти Білорусі. Про це йдеться в прес-релізі Ради ЄС, оприлюдненій у вівторок, 6 липня.

Рішення ввести обмежувальні заходи проти республіки ухвалила влада Північної Македонії, Чорногорії, Сербії, Албанії, Ісландії, Ліхтенштейну і Норвегії.

Йдеться про приєднання до четвертого пакету санкцій ЄС щодо Білорусі, прийнятому 21 червня в відповідь на перехоплення Мінськом літака Ryanair і затримання білоруського опозиціонера Романа Протасевича.

"Рішення означає, що національна політика країн узгоджуватися з рішенням Ради ЄС. Європейський Союз бере до уваги це зобов'язання і вітає його", - зазначено в прес-релізі.

Нагадаємо, Олександр Лукашенко пригрозив західним країнам обмежити транзит товарів з Німеччини через територію країни в Китай і Росію, якщо в Європі "будуть нагнітати обстановку новими етапами санкцій".

За матеріалами: Корреспондент.net
Добавлено: 7-07-2021, 08:45
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх