Названо ім'я білоруського військового, відповідального за перехоплення авіалайнера Ryanair (ФОТО+ВІДЕО)

Для перехоплення пасажирського літака в небо піднімали винищувач МіГ-29. У русі ХАМАС у відповідь на заяву міністерства транспорту і комунікацій Білорусі заперечили свою причетність до повідомлення про мінування літака Ryanair, який екстрено сів у Мінську.

Українські розслідувачі вважають за необхідне введення санкцій проти Юрія Пижика

Наказ про перехоплення пасажирського літака з опозиційним журналістом Романом Протасевичем на борту мав віддати полковник Юрій Пижик - командир 61-ї винищувальної авіаційної бази (в/ч 54804). Винищувач МіГ-29 цього підрозділу 23 травня був піднятий в небо над Білоруссю для перехватала авіалайнера Ryanair.

Офіцера ВВС Білорусі ідентифікувала українська група журналістів-розслідувачів InformNapalm у понеділок, 24 травня. Його ім'я оприлюднили в Twitter із закликом накладення на нього персональних санкцій.


На борту авіалайнері перебував засновник опозиційного Telegram-каналу NEXTA Роман Протасевич. Журналіста і його дівчину Софію Сапегу затримали. Протасевичу інкримінують «екстремістську» статтю 293 КК Білорусі, йому може загрожувати страта.

На державному телебаченні Білорусі опублікували відео із затриманим у Мінську опозиційним журналістом Романом Протасевичем, той начебто "дає свідчення щодо організації масових заворушень у столиці". 

Джерело: ZN.UA.УП

Деталі: На відео Протасевич каже, що перебуває у СІЗО №1 Мінська, де до нього ставляться із дотриманням всіх законів. Водночас, підстав вірити сказаному на відео немає. 

Раніше виконавчий директор ірландської лоукост-авіакомпанії Ryanair Майкл О'Лірі заявив, що примусова посадка рейсу Афіни – Вільнюс у Білорусі була "викраденням, спонсорованим державою".


Велика Британія закрила свої аеропорти для літаків «Белавіа», рекомендувала британським компаніям не відправляти борти через повітряний простір Білорусі, а також готує нові санкції проти режиму Лукашенка. Аналогічних заходів вжила Литва і затвердив Саміт ЄС . До закриття авіасполучення з Білоруссю готується Україна.
Добавлено: 25-05-2021, 08:46
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх