У США розслідують можливе втручання України в вибори (ВІДЕО)

Поки не ясно, пред'являть прокурори звинувачення кому-небудь з українських чиновників.

Про це повідомляє The New York Times з посиланням на обізнані джерела.

Федеральні прокурори в Брукліні розслідують, чи допомагали українські чиновники організувати широкомасштабний план втручання в президентську кампанію 2020 року. Про це заявили співрозмовники видання.

Розслідування почалося в останні місяці американської адміністрації Дональда Трампа. Воно ведеться окремо від того, яке в даний час вивчає діяльність Руді Джуліані, адвоката колишнього президента Трампа, і його зв'язки з Україною.


За даними джерел газети, українські чиновники підозрюються в розповсюдженні "необґрунтованих заяв про корупцію" щодо президента Джо Байдена по декількох каналах, в тому числі через Джуліані. Зокрема, уточнили співрозмовники, слідчі вивчають поїздку Джуліані в Європу в 2019 році, в ході якої він зустрівся з українськими офіційними особами.

Видання підкреслює, що зараз неясно, пред'являть прокурори в кінцевому підсумку звинувачення комусь із українців чиновників.

Раніше повідомлялося, що РФ організувала багатоходову спецоперацію, щоб перекласти на Україну провину за втручання в американські вибори 2016 року, відвернувши увагу від себе.

Також президент Володимир Зеленський виступив з публічною заявою, що Україна не причетна до втручання у вибори в США.

За матеріалами: ТСН
Добавлено: 28-05-2021, 10:20
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх