"Північний потік-2": Держдеп пояснив відсутність причин для санкцій

США і Німеччина навмисно не стали конкретизувати в угоді по "Північному потоку-2", які саме дії Росії приведуть до відповіді. Відповідну заяву зробили в Держдепі США.

Президент США Джо Байден заявив пізно ввечері в середу, що на цьому етапі реалізації проекту "Північний потік-2" немає можливості зупинити його завершення.

США і Німеччина навмисно не стали конкретизувати в угоді по "Північному потоку-2", які саме дії Росії приведуть до відповіді. Відповідну заяву зробили в Держдепі США.

За словами чиновника, який просив не називати свого імені, рішення прийнято для того, щоб не давати Росії "дорожню карту", яка дозволила б їй уникнути цих заходів.

Представник Держдепартаменту зазначив, що Вашингтон за угодою з Берліном зобов'язується вводити санкції проти Росії, якщо вона буде використовувати "Північний потік-2" проти України або інших країн.

За його словами, США і Німеччина відзначили глибокі розбіжності з питання газопроводу, але домовилися скоротити ризики, які можуть статися при реалізації проекту.

За словами іншого представника Держдепу, завершення будівництва "Північного потоку - 2" не означає, що газ буде відразу ж пущений по цьому трубопроводу.

Німецька сторона зобов'язується направити пакет заходів для підтримки європейського енергетичного ринку і виділить 200 млн євро на підтримку енергосектору та зняття енергозалежності України. Енергобезпека України також буде підтримана за допомогою створення Берліном "зеленого фонду" в розмірі 1 млрд доларів. ФРН планує використовувати всі важелі в переговорах Києва і Москви за контрактом на транзит російського газу в Європу через українську газотранспортну систему. Відзначається, що Вашингтон контактував з Україною і Польщею під час розробки угоди з Німеччиною по "Північному потоку - 2". Тим часом Україна офіційно ініціює консультації з Єврокомісією і Німеччиною по "СП - 2". Глава українського зовнішньополітичного відомства Дмитро Кулеба повідомив в своєму Twitter-акаунті, що вказаний газопровід порушує принципи диверсифікації Енергетичного союзу ЄС.

Раніше ми писали про те, що в Женеві відбулася зустріч лідерів Росії і США. Саміт пройшов на віллі La Grange. Після переговорів президент Росії Володимир Путін дав брифінг за підсумками. Також ми писали про те, що Байден пред'явив Путіну дві теми в ультимативній формі.

За матеріалами: Подробиці"Діалог.UA", ЄП
Добавлено: 22-07-2021, 09:12
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх