Запорізьке літо-2020. Чиновники пропонують батькам оплатити 20% харчування у шкільних таборах

Запорізькі чиновники планують організацію відпочинку дітей влітку, незважаючи на карантин: передбачається робота як пришкільних таборів денного перебування, так і повноцінне оздоровлення.

Відповідний проект рішення міськвиконкому опублікований на сайті Запорізької міської ради.

Виконавчому комітету пропонується затвердити проект «Про організацію відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2020 року», підготований Департаментом освіти.

Згідно пропозицій чиновників від освіти, вже у червні місяці заплановано розпочати роботу 30 пришкільних таборів денного перебування у кожному районі міста на базі шкіл, а «змістовним відпочинком» охопити 1953 учнів - так само, як і минулого року. 

«Встановити з 01.01.2020 показники вартості харчування дітей у пришкільних таборах денного перебування – 40 грн. 65 коп. для організації і проведення у 2020 році процедур укладання договорів про закупівлю послуг відповідно до вимог чинного законодавства України. […]

Звільнити від оплати за харчування в пришкільних таборах денного перебування батьків або інших законних представників дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки та дітей, які потребують особливих умов для оздоровлення. […]

Встановити розмір батьківської плати за харчування дитини в пришкільному таборі денного перебування за одну зміну – 20% від вартості харчування. […]

Забезпечити збільшення вартості харчування дітей у закладах дошкільної освіти всіх типів на 10% у літній оздоровчий період (90 днів). […]» - говориться в проекті рішення.


Впродовж червня-серпня 2020 року планується направити до позаміських дитячих закладів оздоровлення та відпочинку 1895 запорізьких  дітей шкільного віку, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки та дітей, які потребують особливих умов для оздоровлення:

- для оздоровлення дітей, які потребують особливих умов та індивідуального догляду (21 день перебування) - 290 осіб. Цьогоріч на ці цілі передбачено з бюджету 3,2 млн. грн., в минулому році – 2,98 млн. грн.

- для відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки (18 днів перебування) - 1605 осіб. Сума, яка виділяється на ці цілі з бюджету, в цбому році сягає 15,2 млн. грн. , в минулому році – 14,3 млн. грн.  


Також за рахунок коштів місцевого бюджету передбачено підвезення дітей пільгових категорій до закладів оздоровлення та відпочинку навіть, якщо путівки їм виділять з «області» - Департамент соціального захисту населення Запорізької обласної державної адміністрації.

Таким чином, влітку 2020 року за кошти бюджету міста передбачено охопити оздоровленням та відпочинком 3848 дітей шкільного віку м. Запоріжжя, в першу чергу дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

Поки ще невідомо, якими темпами Запоріжжя та область будуть послаблювати карантинні заходи, тому чи буде рішення не лише ухвалене, але й реалізоване, точно говорити неможливо.

Дмитро Горін

Добавлено: 28-04-2020, 14:38
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх