У Запоріжжі презентували реконструйовану електричку на Нікополь (ФОТО)

У Запорізькій області відновлюється рух приміського залізничного транспорту: за напрямом Запоріжжя-Нікополь курсуватеме реконструйована електричка, і вперше після карантину курсуватиме приміський поїзд Запоріжжя-Енергодар.

Про це повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА.

Про це йшла мова під час огляду головою облдержадміністрації Олександром Старухом відремонтованого електропотягу.

- У Запорізькій області відновлюється рух залізничного транспорту між містами. Облдержадміністрація отримала десятки звернень від громадян з проханням відновити сполучення. Нарешті, сьогодні це вдалося, - відзначив голова облдержадміністрації.

Електричка модернізована силами Нікопольського моторвагонного депо. Завдяки реконструкції вдалося подовжити термін експлуатації цього потягу як мінімум на 7 років.

У вагонах тепер напівм'які сидіння, металопластикові вікна з двокамерними склопакетами, світлодіодне освітлення; в салонах оновлене внутрішнє облицювання і покриття. Є сучасні санвузли, місця для інвалідів і пасажирів з дітьми. Для підвищення безпеки руху капітально відремонтовано колісні пари, допоміжні машини, гальмівне та електрообладнання, замінені головний прожектор і буферні ліхтарі.

Вартість ремонту цього електропоїзда склала майже 22,6 млн грн, тоді як на придбання нового складу необхідно було б майже 400 млн грн.

- Ми бачимо оновлену електричку, яка щодня буде перевозити пасажирів. Сподіваюсь, що у найкоротші терміни буде оновлений і потяг на Енергодар, бо люди мають отримувати якісні послуги з перевезення, - відзначив Олександр Старух.

Приміський поїзд Запоріжжя – Енергодар курсуватиме щоденно через станції Кушугум, Канкринівка, Плавні, Таврійськ, Каховське Море.

На цей час у Запорізькому регіоні щодоби курсує 36 приміських поїздів. Основні напрямки – Запоріжжя – Нікополь, Запоріжжя – Мелітополь – Новоолексіївка/Сиваш/Генічеськ, Запоріжжя – Синельникове, Запоріжжя – Пологи, Комиш-Зоря – Пологи, Запоріжжя – Енергодар, Дніпро – Запоріжжя. Обсяг перевезення становить понад 5 тисяч пасажирів за добу.Найближчим часом в області планується відновити сполучення Запоріжжя-Бердянськ.



Добавлено: 19-08-2021, 14:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх