Основні роботи з реконструкції на Хортиці завершаться до 14 жовтня

На нараді під керівництвом очільника регіону Олександра Старуха, під час якої обговорили поточний стан робіт на об’єктах «Великої реставрації», повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА.

За словами директора Національного заповідника «Хортиця» Максима Остапенко, роботи в Музеї історії запорозького козацтва не втрачають темпів. Наразі проходять перевірки якості вже виконаних робіт, які мають завершити наприкінці тижня.

Окремо учасники наради приділили увагу питанням підготовки до святкування 14 жовтня – свята Покрови, Дня українського козацтва та Дня захисників України. Саме до цієї дати основні роботи на об’єктах Хортиці і планується завершити.

Обговорили і подальші плани розбудови острову, потенційні проєкти. Зокрема, в наступному році розпочнеться проєктування реконструкції великого парку та внутрішньої частини Музею історії запорозького козацтва. Також планується обладнати стежку між Курганом Єдності і Козацьким колом та встановити підсвічування на останньому. Мова йде і про освоєння закинутих земель колишнього ЦІМЕТУ.
Добавлено: 3-09-2021, 07:15
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх