У Запоріжжі лікарні отримали кисневі концентратори - для амбулаторних пацієнтів

У Запоріжжі 54 кисневих концентратори отримав Центр первинної медико-санітарної допомоги №10. Найближчим часом персонал цього медичного закладу пройде навчання роботі на новому обладнанні та почне використовувати його для лікування пацієнтів.

Про це повідомляється на сайті Запорізької міської ради.

- На сьогодні всі перепрофільовані лікарні для надання медичної допомоги хворим на COVID-19 у повному обсязі забезпечені централізованою подачею кисню та за рахунок кисневих концентраторів забезпеченість ліжок киснем складає 129%. Є така категорія хворих, яким не потрібне цілодобове спостереження, але їх рівень сатурації потребує кисневої терапії. Кисневі концентратори, які ми отримали для первинки, допомагатимуть видужувати таким хворим вдома. Будуть організовані стаціонари вдома з кисневою терапією. Тобто супровід амбулаторних хворих лікарями первинки вдома з кисневою терапією. Це допоможе розвантажити місця в лікарнях для важких та вкрай важких пацієнтів, - розповіла директорка департаменту охорони здоров’я Запорізької міськради Вікторія Ушакова.

Медики зазначають, що використання таких концентраторів допоможе хворим, яких можна виписати на амбулаторний режим з кисневою підтримкою. З їх допомогою можна буде також профілактувати більш важкі ускладнення у хворих, які ще перебувають в легкому ступені та розвантажити ліжка в стаціонарах для хворих, які потребують цілодобового спостереження та активного лікування.
Добавлено: 1-10-2021, 13:03
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх