У Запорізькій області змінять організацію роботи пунктів щеплення


Про це повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА з посиланням на результати наради «День територіальних громад»

- Наголошую, результативність вакцинальної кампанії в області невисока - 39% від плану. Область посідає дев´яту сходинку за кількістю введених вакцин в Україні. Відкриття трьох нових центрів вакцинації у Запоріжжі та нова організація роботи бригад, що проводять щеплення, нададуть новий поштовх кампанії, - заявив голова ЗОДА ОЛесандр Старух.

На думку голови облдержадміністрації, щоб найшвидше області вийти з червоної зони, треба посилити контроль за дотриманням карантинних обмежень та відкрити нові локації вакцинації, зручні для населення. Так, рішення відкрити пункт вакцинації за межами медичних закладів, як це було зроблено у Запоріжжі, принесло свої результати. Від стабільних 100-130 щеплень за прийом однієї бригади їх кількість зросла до 400-500.

- Я прошу голів територіальних громад спільно з керівниками медичних закладів скоригувати час роботи пунктів вакцинації у зручний для ваших людей. Для збільшення пропускної спроможності потрібно збільшити кількість персоналу, який вводить данні пацієнта до бази даних. Це значно пришвидшує результативність, - зазначив Олександр Старух.

За підсумками наради було сформульовано перелік завдань, які прискорять темпи вакцинації на територіях та підвищать рівень надання ефективної допомоги у боротьбі з пандемією.
Добавлено: 22-10-2021, 06:51
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх