Запорізька поліція проведе внутрішнє розслідування через дії правоохоронців під час мітингу проти карантинних обмежень

У Запоріжжі під час антиковідного мітингу поліція задокументувала порушення карантинних обмежень. П’ятеро порушників затримані згідно ст. 262 КУпАП. Всі вони доставлені до територіального підрозділу поліції, ще один громадянин - до лікувального закладу.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Запорізької області.

"3 листопада о 12 годині під стінами Запорізької обласної державної адміністрації зібрався антиковідний мітинг, учасники якого під час мирного зібрання виступали проти вакцинування. Співробітники поліції, які несли службу по охороні громадського порядку, розпочали роз’яснювальну роботу, вимагаючи дотримання норм карантинних обмежень під час зібрання, використовуючи звукові підсилюючі пристрої.

Відповідно до пункту 3 (з позначкою 5) підпункту 15 вимог постанови Кабінету Міністрів України № 1226 від 9 грудня 2020 року на території регіонів, на яких установлений “червоний” рівень епідемічної небезпеки, додатково до обмежувальних протиепідемічних заходів, передбачених пунктом 3 цієї постанови, забороняється перебування без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно на інших територіях загального користування у разі неможливості дотримання фізичної дистанції не менше 1 метра.Правоохоронці озвучили дані вимоги чинного законодавства та попередили про адміністративну відповідальність за його порушення.

П’ятеро громадян, які свідомо не виконували законні вимоги працівників поліції та провокували правоохоронців та інших учасників зібрання, були затримані згідно статі 262 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Під час затримання один з чоловіків впав на землю. Співробітники поліції надали йому першу невідкладну медичну допомогу і викликали швидку. З метою діагностування травм, потерпілого направили до лікувального закладу.

Начальником ГУНП в Запорізькій області призначено проведення службового розслідування щодо законності дій його підлеглих. У разі встановлення порушень, матеріали будуть направлені до Державного бюро розслідувань у Запорізькій області", - заявили в поліції.

Нагадаємо, раніше учасники мітингу та в соцмережах заявили про жорсткі дії поліції при затриманні.



Добавлено: 3-11-2021, 16:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх