Олександр Старух розказав про ситуацію у Запорізькій області


Сьогодні голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух звернувся до мешканців Запорізької області у зв'язку із оголошенням воєнного стану на території України.


Про це повідомляє Департамент культури та інформаційної політики ЗОДА.

Голова ОДА наголосив на тому, що наразі усі відповідні органи безпеки працюють у посиленому режимі, при цьому, ситуація знаходиться під контролем.

“Найважливіше – зберігати спокій. Паніка нічого доброго нам не зробить. Зберігайте спокій, бо у такій ситуації зупиняється робота багатьох об’єктів, у тому числі освітніх. Допомагати один-одному. На чоловіків чекають у військкоматах, у підрозділах територіальної оборони. Нагадую щодо територіальної оборони, приймать тих, хто брав участь у бойових діях чи пройшов строкову службу. Розпочинається мобілізація.

Наше завдання – забезпечити функціонування народно-господарського комплексу. Всі, хто має працювати, повинні працювати на своїх робочих місцях. Наразі випадків атак на цивільні об’єкти немає. Всі отримали відповідні доручення щодо пунктів укриття. Всі місцеві ОТГ мобілізували свої ресурси”, - підкреслив очільник області.

Олександр Старух закликає мешканців області зберегти спокій та отримувати інформацію лише з офіційних та перевірених джерел. У період інформаційної війни дуже важливо розуміти, яким організаціям можна довіряти. Також, влада закликає не поширювати не перевірену інформацію, адже вона може викликати паніку.



У Запорізькій ОДА створено інформаційний центр, який об’єднав всі інформаційні підрозділи всіх територіальних органів та збройних сил. Він буде оперативно надавати важливу, та головне, - перевірену інформацію. Повідомлення будуть надаватися оперативно. Усі засоби масової інформації об'єднуються для більш точного та ефективного інформування населення. Так само об'єднуються представники різних фракцій. На важливості якісного інформування також звернув увагу представник Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення у Запорізькій області Володимир Циганов.

Воєнне положення передбачає низку заборон та обмежень, проте наразі варто бути особливо пильним. Якщо ви або ваші близькі побачите підозрілих людей на вулиці, закликаємо вас повідомити про це підрозділам поліції та Національній гвардії. Наразі паніка – основний ворог українців. Для підтримки наших військових потрібно об'єднуватись на місцях та робити свою роботу. Наразі суттєвої небезпеки для цивільного населення немає, проте, за можливості та для власної безпеки, краще залишатися вдома.
Добавлено: 24-02-2022, 12:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх