Мобілізованих з рф розмістили у бомбосховищі Запорізької АЕС

В Енергодарі рашисти продовжують перетворювати АЕС на військову базу.

Про це повідомили в «Енергоатомі» на офіційній сторінці компанії в телеграмі.

Вже відомо що рашисти облаштували кулеметну позицію на покрівлі п'ятого енергоблока, та розмістили блокпости біля всіх входів на чисті естакади. Саме через них персонал зі спецкорпусів потрапляє безпосередньо до енергоблоків.

«Водночас на Запорізьку АЕС прибула нова партія військових – понад 600 мобілізованих і курсантів з рф. Їх розмістили у бомбосховищі заводу з нестандартного обладнання (НСО), де вони чекають перекидання на донецьку ділянку фронту», – йдеться у повідомлені.   

До того ж рашисти продовжують зводити укріплення та будувати військові споруди навколо енергоблоків станції та її сухого сховища відпрацьованого ядерного палива (ССВЯП).

Варто зазначити, що такі дії є надзвичайно небезпечними та категорично неприпустимими. Рашисти разом із «Росатомом» порушують всі наявні норми ядерної та радіаційної безпеки.



Нагадаємо, раніше у Міністерстві закордонних справ України повідомили, що рф блокує ротацію експертів Міжнародного агентства з атомної енергії на тимчасово окупованій Запорізькій атомній електростанції.
Добавлено: 20-02-2023, 11:43
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх