10 років нелегального перебування в Україні: Запорізькі міграційники викрили правопорушника

Запорізькі міграційники викрили громадянина Західної Африки, який перебував на території України у нелегальному статусі.

Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Національної поліції у Запорізькій області.

Правоохоронці встановили, що у Запоріжжі, 36-річного громадянина Нігерії понад десяти років наполегливо ігнорував міграційне законодавство України та переховувався від органів правопорядку.

«Чоловік приїхав в Україну у 2009 році з метою отримання вищої медичної освіти. Упродовж року він навчався у Харківському національному медичному університеті. Після відрахування з навчального закладу іноземець не повернувся до батьківщини, а залишився в Україні у нелегальному статусі. Тривалий час афроамериканець переховувався від органів правопорядку подорожуючи по всій території нашої держави. Восени 2022 року міграційні поліцейські Закарпатської області зобов’язали нелегала повернутись на батьківщину у десятиденний термін. Чоловік не виконав рішення міграційників та з метою уникнення відповідальності переїхав до Запоріжжя», – йдеться у повідомленні.

22 березня за адміністративним позовом запорізьких міграційників Хортицьким районним судом прийнято рішення про примусову депортацію громадянина Нігерії до країни його походження із застосуванням заборони щодо подальшого в’їзду в Україну терміном на п’ять років. Наразі чоловік перебуває у пункті тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають на території України.
Добавлено: 24-03-2023, 09:35
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх