«РФ сьогодні — джерело хаосу та небезпек у міжнародній ядерній сфері», — запорізький нардеп про світову ядерну безпеку

«РФ сьогодні — джерело хаосу та небезпек у міжнародній ядерній сфері», — запорізький нардеп про світову ядерну безпеку

Запорізький нардеп, член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Геннадій Касай разом з іншими експертами у виданні The Page оцінили ризики гонки ядерних озброєнь у світі через агресію РФ проти України.
Геннадій Касай у коментарях журналістам зазначив, що безвідповідальність і хаотичність дій РФ в ядерній сфері — більша та реальніша небезпека, ніж можлива гонка ядерних озброєнь у світі:

«І раніше на планеті не було ідеальної системи контролю за зброєю масового ураження. Однак, окрім поодиноких винятків, весь «ядерний клуб» дотримувався певних неформальних правил поведінки, зокрема й неприпустимості безпричинно «гратися» зі зброєю масового ураження. Натомість нині РФ є джерелом хаосу в «ядерному клубі» країн: поширює небезпечні фейки про «брудну бомбу» в Україні, веде бойові дії в Чорнобилі та перетворила Запорізьку АЕС на військову базу, постійно погрожує використанням свого ядерного потенціалу, а російські пропагандисти називають конкретні цілі: Берлін, Париж, Лондон, Анкара, Вашингтон...», — сказав нардеп.

За оцінками Геннадія Касая, цілком реальними є ризики передачі «ядерних» технологій або й самої ядерної зброї від РФ диктаторським та агресивним режимам світу. Імовірною є й спроба РФ наростити свій ядерний потенціал, але це «змагання» вже на старті, найімовірніше, буде програно економічно. Гонка озброєнь потребує великих ресурсів, яких у РФ немає. І ці ресурси на порядок менші за ресурси її потенційних конкурентів.
Добавлено: 24-04-2023, 12:21
1

Похожие публикации


Комментарии (1)

avatar
0
#1 Leticia
I have learn ɑ few ɡood stuff here. Dеfinitely worth bookmarking fⲟr revisiting. Ӏ surprise hoow а lot effort yoᥙ ρut to mazke thjs kind ᧐f gгeat informative site. house cleaning maid services neɑr me (Douglas)

Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх