"Чим менше в росії буде з нами ментальних, культурних чи економічних зв’язків – тим швидше ми переможемо", - засновник "Культурного десанту" Коля Сєрга

У Запоріжжі 3 травня український співак, музикант, військовослужбовець та засновник ГО "Культурний десант" Коля Сєрга в рамках цього проєкту зустрівся із місцевим студентством. Журналісти "Panoptikon" відвідали зустріч, на якій обговорювали діяльність культурних сил.

Так, під час заходу митець розповів, що у місті вирішили відкрити штаб "Культурного десанту" - об’єднання відомих митців, що організовують мистецькі, психологічні та освітні проєкти під час війни.

"Ми координуємо наших артистів. Кожного навчаємо, готуємо для того, щоб далі цей "боєць" мотивував і заряджав особовий склад ЗСУ. Ми розуміємо, що Запоріжжя - прифронтове місто, тому це впливає на настрої усіх його жителів. В рамках проєкту, окрім військових, ми будемо спілкуватись з волонтерами та зі студентською спільнотою, залучатимемо різних культурних діячів та цікавих особистостей", - зазначив Коля Сєрга.

"Чим менше в росії буде з нами ментальних, культурних чи економічних зв’язків – тим швидше ми переможемо", - засновник "Культурного десанту" Коля Сєрга

Загалом, на рахунку "Культурного десанту" вже понад 800 концертів. Наразі вони працюють над проєктами по абілітації. Співак розповів з чого все починалось:

"На другий день повномасштабного вторгнення ми призвалися, а через декілька днів зрозуміли, що в усіх тотальний стрес. Спати неможливо ані нам, ані нашим побратимам. Тоді я вирішив спробувати пограти, коли знайшов в одній із будівель гітару. Ми почали частіше проводити такі концерти і воно спрацювало. Потім нас стали запрошувати в інші військові частини на різні напрямки. Поступово географія розширювалась, а ми почали вводити нові проєкти".


Також під час зустрічі Коля Сєрга наголосив, що потрібно "чистити" свій культурний простір від тих, хто знецінює роботу Збройних сил України та будь-який прогрес нашої держави:

"В нас є чіткий вектор руху, який складається з ідентифікації коду нації. Це мова і культура. Тому чим менше в росії буде з нами ментальних, культурних чи економічних зв’язків – тим швидше ми переможемо".

За його словами, найбільше, чого не вистачає українським військовим у матеріальному плані, – це дрони та автівки, то ж він закликає спільноту активно донатити на допомогу нашим захисникам.

Раніше ми писали, що музикант Коля Сєрга побував у місті Оріхів Запорізької області, що постійно перебуває під обстрілами російських військових, та поспілкувався з рятувальниками, які працюють біля лінії фронту.
Анастасія Чобліна
Добавлено: 4-05-2023, 10:10
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх