«На облаштування укриттів у запорізьких школах виділили менше 35 млн грн», — нардеп Геннадій Касай

Запорізький народний депутат Геннадій Касай разом з нардепом Артемом Кунаєвим звернулися до міністра освіти та науки Оксена Лісового щодо збільшення розміру субвенції на облаштування безпечних умов (тобто — укриттів) у запорізьких школах.
Як пояснив Геннадій Касай на своїй сторінці у Facebook, у квітні уряд затвердив постанову про виділення Запорізькій області для облаштування укриттів у школах 34,86 млн грн. Що становить лише 2,32% загальнодержавного обсягу субвенції.
«У мене та моїх запорізьких колег викликають запитання та заперечення критерії розподілу цих коштів між регіонами, — зазначає Геннадій Касай. — Адже йдеться не просто про цифри та відсотки, а про безпеку дітей!
Так, дійсно, у прифронтових регіонах, таких як Запоріжжя, школи наразі працюють у дистанційному режимі. Однак форма навчання може змінюватися в залежності від безпекової ситуації в конкретному населеному пункті.
Якщо ж захисні споруди цивільного захисту в школах так і не будуть облаштовані:
1. неможливо буде перейти до очної форми освітнього процесу навіть тоді, коли покращиться безпекова ситуація
2. родини з дітьми дедалі більше виїжджатимуть з нашого регіону до населених пунктів, де укриття у школах облаштовані та дозволяють безпечно навчатися»


Народні депутати закликали Міністерство освіти та науки повторно розглянути розподіл коштів по областях і збільшити фінансування субвенції у Запорізькій області, аби у нас була змога організувати безпечні умови для навчання дітей.
Добавлено: 19-05-2023, 16:52
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх