В Запоріжжі стартує друга дитячо-юнацька першість області з гандболу

В Запоріжжі стартує друга дитячо-юнацька першість області з гандболу

Цього тижня у Запоріжжі розпочнеться вже друга відкрита першість Запорізької області з гандболу серед юнаків та дівчат.
Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Геннадій Касай, голова Федерації гандболу Запорізької області та депутат Верховної Ради від Запоріжжя.

Перший такий турнір пройшов у 2021-2022 роках. Змагання зібрало сотні дітей з усієї України та стало фактично альтернативним чемпіонатом країни серед дитячо-юнацьких команд. Окрім ДЮСШ із Запоріжжя, в першості брали участь хлопці та дівчата з Одещини, Миколаївщини, Херсонщини, Полтавщини та, звичайно ж, з інших міст Запорізької області: Полог, Оріхова, Мелітополя.

Повномасштабне вторгнення зірвало проведення фінальної частини першості. І через війну більшість юних запорізьких гандболістів разом зі своїми родинами були змушені виїжджати з міста або й країни. Звичайно, всі турніри та тренування були призупинені. Зараз у спортивних школах замість сотень гандболістів, які були у Запоріжжі до повномасштабної війни, рахунок йде на десятки. І лише кілька місяців тому у запорізьких гандбольних ДЮСШ вдалося хоча б якось поновити тренувальні процеси.

«Та попри всі виклики часу ми хочемо зберігати та розвивати запорізький спорт. — пише Геннадій Касай. — А для цього навіть в сьогоднішніх умовах наші юні спортсмени повинні мати можливості для тренувань та ігрової практики. Так виникло рішення про проведення другої відкритої першості Запорізької області з гандболу».

У першості серед юнаків візьмуть участь вихованці запорізької обласної «ОСДЮШОР з гандболу» та міських запорізьких ДЮСШ №3 та ДЮСШ ім. Лагутіна. Серед дівчат найкращих визначатимуть команди ДЮСШ №3 Запоріжжя і дитячо-юнацьких спортивних шкіл міст Пологи та Оріхів.
Турнір буде проводитися з урахуванням усіх безпекових обмежень.
Добавлено: 26-04-2023, 12:48
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх