В міськраді розглянули питання щодо доступу до найпростіших укриттів в Запоріжжі

Секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв підписав розпорядження, згідно з яким балансоутримувачі зобов’язані забезпечити містян безперешкодним доступом до найпростіших укриттів, а перевірки цих укриттів мають проводитися і в нічний час.

Про це йдеться на сайті мерії.

Зазначається, що для проведення відповідних перевірок у всіх районах міста працюють спеціальні групи, до складу яких входять правоохоронці, представники ДСНС та місцевого самоврядування.

В міськраді розглянули питання щодо доступу до найпростіших укриттів в Запоріжжі

Нарада у міськвиконкомі. Фото: Запорізька міськрада

"Результати перевірок показала, що найбільша проблематика існує в укриттях житлового фонду через те, що представники ОСББ, ЖБК та керуючих компаній не відкривають укриття під час тривоги", - повідомляє пресслужба міськради.

Правоохоронців інформуватимуть про такі випадки для притягнення винних до відповідальності.

Варто зауважити, що нещодавно журналісти Запорізького центру розслідувань разом з громадською організацією “Хочу вчитись” перевірили доступ до двох укриттів, які обрали з міської мапи та з переліку на сайті мерії.

Як виявилось, одне з них мешканці обладнали самотужки без участі комунальників, і воно знаходиться на закритій території, а іншого навіть не існує.


"І таку ситуацію, на жаль, можна назвати типовою для Запоріжжя. Вже більше року як росія повномасштабно напала на Україну, а питання захисних споруд досі стоїть. Однак, не все втрачено. Наступна перевірка виявила, що є у нас і взірцеві укриття", - зазначають у ЗЦР.
Добавлено: 5-06-2023, 11:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх