Двоє освітян з окупованої території Запорізької області підозрюються у співпраці з країною-агресором

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Бердянської окружної прокуратури освітянину з Бердянська повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомили у пресслужбі Запорізької обласної прокуратури.

Зазначається, що вчитель однієї з місцевих шкіл добровільно пішов на співпрацю з ворогом та  погодився очолити підконтрольний їм навчальний заклад. На посаді директора підконтрольного окупаційною владою навчального закладу, чоловік впроваджував у ньому російські стандарти освіти.

«Організував видачу учням підручників російською мовою, а вчителів зобов’язав прибрати зі шкільних приміщень, класних куточків зображення української державної символіки та атрибутики національної культури», – йдеться у повідомлені.

Крім того, в прокуратурі повідомили, що за аналогічними правопорушеннями наразі на розгляді в судах перебуває 12 обвинувальних актів. В одному з них в порядку спеціального судового розгляду у колабораційній діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України) визнано винною директорку підконтрольного окупаційній владі навчального закладу Якимівки. Жінку засуджено до 3 років позбавлення волі та позбавлено права обіймати певні посади строком на 15 років.
Добавлено: 12-06-2023, 16:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх