Підтримували окупаційний режим у Запорізькій області: у колабораціонізмі підозрюється депутат райради та ще четверо громадян України

Повідомлено про підозру депутату Кирилівської селищної ради та ще чотирьом громадянам України у колабораційній діяльності.

Про це повідомили у пресслужбі Запорізької обласної прокуратури.

Слідчі Управління СБУ в Запорізькій області встановили, що в червні 2022 року колишній депутат співпрацюючи з російським режимом погодився на пропозицію зайняти псевдопосаду «председателя Атманайского сельского совета». Виконуючи свої посадові обов’язки він особисто наймав співробітників та закликав підприємців до співпраці з окупантами.

Таким чином, до співпраці доєдналась ще одна зрадниця, яка була призначена заступницею колишнього депутата.

В липні 2022 року добровільно зайняли керівні посади ще двоє мешканців Мелітопольського району. Вони зайняли посади председателя Ефремовского сельского совета» та председателя «Лиманского сельского совета».

Остання фігурантка справи у січні 2023 року обійняла псевдопосаду «заместителя главы администрации Кирилловского сельского поселения» а вже у лютому зрадниця отримала підвищення до «первого заместителя главы».

«Наразі псевдопосадовці продовжують виконувати злочинні розпорядження представників окупаційної адміністрації та беруть участь у примусовій паспортизації населення. Крім цього, проводять агітаційні заходи серед освітян, на яких схиляють до відновлення навчального процесу за програмою країни-агресора», – йдеться у повідомленні прокуратури.
Добавлено: 12-04-2023, 12:48
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх