На Запоріжжі судитимуть комбата росгвардії, що знущався та катував мирних мешканців Бердянського району

Запорізька обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно підполковника - командира батальйону 96 полку оперативного призначення 46-ї окремої бригади військ Росгвардії по Республіці Чечня за фактом порушення законів та звичаїв війни, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).

Про це повідомили у пресслужбі Запорізької обласної прокуратури.

За даними слідства, військовослужбовець рф ще з початку окупації частини території Запорізької області був призначений так званим «військовим комендантом» окупаційної адміністрації одного із селищ Бердянського району. Його посадовими обов’язками було придушення руху опору та проведення масових репресій проти мирних мешканців на захопленій  території України.

Зазначається, що фігурант та його підлеглі розшукували, а потім затримували українських патріотів.

«Постраждалих привозили до катівні, яка була облаштована на території місцевої окупаційної комендатури рф, де утримували у нелюдських умовах, били, здійснювали постріли над головою, імітуючи страту. Також застосовували до людей жорстокі тортури з використанням мотузок для удушення та електроструму. У такий спосіб вони схиляли їх до співпраці, а також вимагали надати інформацію щодо інших проукраїнських активістів», – йдеться у повідомлені.

Триває розслідування та встановлення причетних до злочину.  
Добавлено: 27-06-2023, 13:20
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх