Новий навчальний рік у Запоріжжі та районі розпочнеться у дистанційному або змішаному форматі

Ілюстративне фото

Новий навчальний рік у Запоріжжі та районі розпочнеться переважно у дистанційному форматі, проте там, де підготовлені укриття, розглядається ще й змішаний формат навчання в освітніх закладах.

Про це стало відомо під час брифінгу в Медіацентрі при ЗОВА.

"Ми провели Раду оборони області і прийняли рішення, що у школах здебільшого навчання буде дистанційним, проте й у змішаній формі. Але змішана форма можлива лише тоді, коли заклад буде відповідати всім нормам ДСНС. Засновники разом з батьками та педагогічним колективом будуть вирішувати в кожному окремому випадку чи є можливість ввести такий формат", - сказав очільник ЗОВА Юрій Малашко.

За його словами, з понеділка, 14 серпня, почнуть планові перевірки укриттів, а 25 серпня буде прийнято остаточне рішення, які школи зможуть відкритися в змішаному форматі. Наразі встановлено, що лише 12 навчальних закладів середньої освіти відповідають всім нормам безпеки.

Директорка департаменту освіту і науки ЗОВА Людмила Бухаріна додає, що повністю підготовлені укриття у 48 школах, ще у 69 мають усунути деякі недоліки. Натомість у решти 75 навчальних закладах середньої освіти сховищ або немає, або вони в неналежному стані.

Посадовці зауважують, що є можливість переглядати формати навчання протягом всього навчального року, якщо дозволить безпекова ситуація.
Добавлено: 11-08-2023, 15:41
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх