Запорізький нардеп відреагував на журналістське розслідування зі згадкою його племінника

Запорізький народний депутат Геннадій Касай відреагував на журналістське розслідування щодо закупівель одягу Міністерством оборони, в якому згадувався його племінник.

Журналісти повідомили, що син брата нардепа був одним із засновників турецької фірми, яка постачала одяг для Міноборони, однак вийшов з-поміж засновників пів року тому. Журналісти не змогли встановити, чи мав племінник депутата якийсь реальний вплив на фірму та чи мав стосунок до поставок в Міноборони — директором фірми весь цей час була інша людина, дехто Роман Плєтньов.

Геннадій Касай заявив, що готовий пройти поліграф або будь-яку іншу перевірку, щоб підтвердити, що він не лише не мав стосунку до бізнесу племінника, але й донедавна не знав про таку його діяльність. Крім того, нардеп повідомив про намір всіляко допомагати правоохоронцям у цьому та інших розслідуваннях щодо зловживань у «оборонці». І закликав встановити винних та покарати їх, не дивлячись на звання, статуси, родинні чи дружні звʼязки:

— Хочу спростувати маніпулятивну інформацію, яка поширюється сьогодні деякими ЗМІ та порочить моє імʼя і мою репутацію. Йдеться про журналістське розслідування щодо зловживань у закупівлях Міноборони, де фігурує імʼя мого родича — племінника. Як варто було очікувати, лише через родинний звʼязок без будь-яких реальних підстав це розслідування вже зараз використовують для нападок на мене як народного депутата, нашу партію і фракцію та навіть на президента.

Щоб одразу припинити домисли та плітки і відповісти на головні запитання, повідомляю:

1. Я не маю жодного стосунку до діяльності зазначеної фірми-постачальника Міністерства оборони. Щодо своєї непричетності до діяльності цієї фірми та непричетності загалом до закупівель Міноборони готовий пройти будь-яку перевірку, включно з поліграфом!

Додатково зазначу: як і кожна людина, я не можу повністю контролювати життя, бізнес, діяльність інших людей; знати всі деталі їхнього життя; забороняти чи змушувати щось робити…

Про те, що мій племінник був співзасновником зазначеної фірми я особисто дізнався нещодавно. Крім того, як мені відомо, з-поміж засновників цієї фірми він вийшов вже давно.

2. В будь-якому випадку готовий долучатися до розслідування цього і будь-яких інших зловживань в оборонній сфері. І надавати необхідну допомогу правоохоронцям або тимчасовій слідчій комісії Верховної Ради.

3. Більш того, закликаю силові та судові органи максимально відповідально та суворо розслідувати зловживання в оборонній сфері зараз і надалі. Винні мають бути встановлені та понести законне покарання — не дивлячись на звання, статус, родинні чи дружні звʼязки!
Добавлено: 25-08-2023, 16:48
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх