У двох запорізьких школах облаштували два укриття за кошти благодійників (ФОТО, ВІДЕО)

У двох школах Запоріжжя завершилося облаштування укриттів, які були відремонтовані та оснащені всім необхідним за кошти благодійного фонду.


Під час ремонту в укриттях навчальних закладів був проведений капітальний ремонт стін, стелі та підлоги, облаштування санвузлів, яких раніше не було, встановлення системи вентиляції, забезпечення водопостачання. Також для приміщень закупили все необхідне: парти, стільці, монітор, кінопроєктор. Одне з укриттів вже використовують вчителі для дистанційного онлайн-навчання.

“У відремонтованих приміщеннях є можливість одночасно розмістити 3 класа. Оновлене укриття розраховано на 400 дітей - там можна проводити заняття”, - розповів журналістам “Паноптикон” директор Запорізького НВОК № 110 Аркадій Демченко.

Облаштування укриттів проходило в рамках проекту “Freedom Space” , який реалізує благодійний фонд «Допоможемо разом», заснований народним депутатом Андрієм Богданцем, фінансує - міжнародний донор Freedom Holding Inc. Для Запоріжжя кошти вдалося залучити народному депутату Геннадію Касаю.

“З нуля було відбудовано близько 250 м2 тимчасових укриттів, раніше приміщення знаходилося в жахливому стані”, - розповів Геннадій Касай про облаштування укриттів в одній зі шкіл Запоріжжя.

Але, на думку запорізького народного депутата, на жаль, ця ініціатива не вирішує проблему на глобальному рівні: багато укриттів у Запоріжжі досі знаходиться у жахливому стані. Тому він закликає міську владу, благодійників, соціально відповідальний бізнес вирішувати цю проблему.

“Наша амбітна мета - щоб усі укриття в Запоріжжі було відремонтовані”, - розповів Касай.

Варто зауважити, що на сховища, які були відремотовані у двох школах Запоріжжя, не витрачено жодної копійки з державного або місцевого бюджетів.

Всього в рамках Freedom Space облаштовуються комфортні укриття в трьох десятках шкіл та дитячих садочків. Проєкт охоплює різні міста України від Тернополя та Хмельницького до Харкова та Запоріжжя.



У двох запорізьких школах облаштували два укриття за кошти благодійників (ФОТО, ВІДЕО)








Якщо Ви ще не підписані на наш новий Telegram-канал, скоріше переходьте за посиланням - Паноптикон
Добавлено: 5-10-2023, 14:17
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх