Запорізькі спортсмени закликали відновити роботу легкоатлетичного манежу та спеціалізованого диспансеру (ФОТО)

Сьогодні відбулась VІ Конференції Запорізького обласного відділення Національного олімпійського комітету України. На конференції Володимир Лобанов, який очолював відділення НОК, повідомив, що залишає посаду. У своїй звітній промові він закликав спортивну спільноту та владу повернути до роботи легкоатлетичний манеж та «Обласний лікарсько-фізкультурний диспансер».



Нагадаємо, ще наприкінці 2020 року Запорізька обласна рада прийняла рішення про закриття комунальної установи «Обласний лікарсько-фізкультурний диспансер». Цей заклад займався обстеженням і реабілітацією спортсменів, видавав довідки, необхідні для участі у змаганнях, також допомагав пересічним запоріжцям здійснювати фізичну реабілітацію після різноманітних травм.

Ще тоді закриття диспансеру викликало обурення в лавах спортсменів та їх тренерів, хоч обласна влада і декларувала, як приєднання його до Запорізької обласної клінічної лікарні, але спортивна спільнота після закриття диспансеру втратила змогу надалі отримувати необхідні для себе послуги.

Спортивний комплекс ВАТ "Запоріжсталь", відомий як легкоатлетичний манеж, ще у 2019 році продали мережі фітнес-клубів. Легкоатлетичний манеж "Запоріжсталі" був єдиною базою у місті, де тренувалися легкоатлети та гімнасти, як зовсім юні спортсмени, так і члени олімпійської та паралімпіської збірних.

Заклик спортивного функціонера підтримав Заступник голови обласної військової адміністрації Мироненко Євген, який запевнив, що це питання є на контролі ЗОВА.

Присутній на заході запорізький народний депутат, голова Федерації гандболу Запорізької області Геннадій Касай також повідомив, що на цьому тижні він разом з представниками Запорізького обласного відділення НОК України зустрічався з очільником військової адміністрації Запорізької області. Касай впевнений, що результатом цієї зустрічі, буде відновлення роботи обласного медичного спортивного диспансеру вже в наступному році.






Якщо Ви ще не підписані на наш новий Telegram-канал, скоріше переходьте за посиланням - Паноптикон
Добавлено: 16-11-2023, 22:28
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх