У Запоріжжі за 2,4 млн гривень відремонтували укриття ще в одному навчальному закладі (ФОТО)

У Запоріжжі збільшується кількість сучасних найпростіших укриттів, які відповідають усім нормам і вимогам.

У грудні минулого року завершили капітальний ремонт найпростішого укриття гімназії №42, в якій навчається понад 400 школярів.

Під час капремонту площу сховища збільшили до 345 квадратів та поділили її на 7 локацій. Тепер тут є кімнати для занять, психологічного розвантаження, бібліотека, санвузли, місце для надання меддопомоги.

В укритті замінено систему електропостачання, встановлено припливно-витяжну вентиляцію і протипожежні двері з системою «антипаніка», а також усунуто зауваження ДСНС.

Вартість капітального ремонту склала близько 2,4 мільйони гривень (1,4 мільйони – це субвенція від держави, ще 950 тисяч було виділено з міського бюджету).

Наразі укриття, яке може прийняти 240 людей, цілодобово відкрито для всіх мешканців міста.









Як відомо, у двох школах Запоріжжя завершилося облаштування укриттів, які були відремонтовані та оснащені всім необхідним за кошти благодійного фонду. Під час ремонту в укриттях навчальних закладів був проведений капітальний ремонт стін, стелі та підлоги, облаштування санвузлів, яких раніше не було, встановлення системи вентиляції, забезпечення водопостачання. Також для приміщень закупили все необхідне: парти, стільці, монітор, кінопроєктор. Одне з укриттів вже використовують вчителі для дистанційного онлайн-навчання.

Крім того,як писав раніше "Паноптикон", на обладнання, поточний та капітальний ремонти укриттів та бомбосховищ (зокрема у навчальних закладах) в Запорізькій області будуть виділені додаткові кошти — приблизно 97 млн грн.
Добавлено: 10-01-2024, 18:53
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх