У Запоріжжі перевірили два шкільні укриття, облаштовані за кошти благодійників

У Запоріжжі перевірили два шкільні укриття, облаштовані за кошти благодійників

Сьогодні народний депутат України Андрій Богданець відвідав два запорізькі шкільні укриття, які були відремонтовані та облаштовані головним чином за кошти його благодійного фонду «Допоможемо разом». Також до візиту долучились заступник міського голови Анатолій Васюк та директорка міського департаменту освіти і науки Юлія Погребняк.



В рамках проекту Freedom Space фонд «Допоможемо разом» за фінансової підтримки міжнародного донора Freedom Holding Inc. облаштовані три десятки укриттів у школах та дитячих садках від Тернополя та Хмельницького до Харкова та Запоріжжя. Коштами міського бюджету були облаштовані входи до укриттів та вентиляція.

Як повідомляв раніше «Паноптикон», у Запоріжжя благодійні кошти на реконструкцію та оснащення укриттів були залучені за сприяння запорізького нардепа Геннадія Касая.

Завдяки залученим фінансам у 101-й школі облаштували сучасне комфортне укриття на 270 людей, у 110-й — на 200.

Укриття 101-ї школи завдяки участі в цьому проекті та інших проектах було облаштоване не лише для навчання, а й для позакласного дозвілля: там є настільні ігри, конструктори, книжки тощо. Під час відвідування навчального закладу Андрій Богданець якраз долучився до групи школярів, які грали у розвиваючу настільну гру, присвячену географії, історії та культурі України.



Юні запоріжці цікавилися у народного депутата про його юні роки, питали про мрії та їх досягнення, просили життєвих порад. Також школярі висловили побажання якнайшвидше повернутися хоча б до змішаної форми навчання, щоб знову вживу бачитися зі своїми друзями та вчителями, бути в колективі.



Як зазначає адміністрація, внесок фонду «Допоможемо разом» у облаштування укриття став найбільшою благодійною допомогою навчальному закладу за 35 років роботи.

«Чому ми обрали саме цей напрямок допомоги? Тому що діти — це наше майбутнє. — пояснює Андрій Богданець. — І якщо вже склалася така ситуація, що у країні війна, то під час тривог на небезпеки діти мають перебувати не в сирих, задушливих підвалах, а у затишних та комфортних укриттях».


У 110-й школі Запоріжжя вихованці зустріли гостей хлібом-сіллю та невеликим концертом, який відбувся безпосередньо у відремонтованому укритті. Представниця батьківського колективу Наталя Письменна подякувала благодійникам та міській владі за облаштування укриття і також висловила сподівання про повернення до змішаного навчання: «Хочеться, щоб діти спілкувалися, бачили своїх вчителів — вони дуже за цим сумують».



Народний депутат Андрій Богданець зауважив: якщо Запоріжжя переходитиме до змішаної форми навчання і тому виникне потреба саме у очному навчанні в укриттях, благодійний фонд розглядатиме можливість фінансування й інших навчальних закладів міста.

Як зазначив заступник міського голови Анатолій Васюк, підготовка до змішаної форми навчання у Запоріжжі активно ведеться: «Педагогічні колективи відпрацьовують алгоритми та «дорожні карти» цього переходу. Надалі вони мають бути затверджені виконкомом міської ради та Радою оборони Запорізької області».




Добавлено: 13-02-2024, 15:56
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх