Запорізький нардеп: у 2024-му регіони отримають 1,5 мільярда на шкільні укриття

Цього тижня Верховна Рада розглядає головний фінансовий документ – Держбюджет-2024. Запорізький народний депутат Геннадій Касай, який бере участь у бюджетній сесії, повідомив «Паноптикону», що в наявному законопроекті закладена субвенція місцевим бюджетам на облаштування та ремонти укриттів і бомбосховищ середніх шкіл в 2024 році. Загальна сума – 1,5 млрд грн.

«Таким чином, в середньому на регіон розподілять приблизно по 60-70 млн грн, – розповідає Геннадій Касай. – Але після ухвалення бюджету завданням буде добитися, щоб Запоріжжя та область отримали справедливу частину субвенції та змогли створити безпечні умови у наших школах. Це особливо важливо, враховуючи прифронтовий статус нашого регіону та використання шкільних укриттів як загальнодоступних сховищ для мешканців громади! Місцевій владі необхідно продемонструвати відповідність шкіл до вимог цієї субвенції, наявність потреби в укриттях і здатність ефективно та прозоро використовувати бюджетні кошти! Також закликаю й інших запорізьких народних депутатів долучатися до відстоювання інтересів регіону у цьому конкретному напрямку»


Нагадаємо, у 2023 році аналогічна субвенція була розподілена нерівномірно. Запоріжжя отримало менше 35 млн грн, що становило близько 2% всієї субвенції – і нардеп Геннадій Касай разом з іншими запорізькими колегами тоді були змушені звертатись до Міністерства освіти та науки з вимогою переглянути такий несправедливий розподіл коштів.

Пізніше Геннадій Касай повідомив про виділення додаткових 97 млн грн на обладнання, поточний та капітальний ремонти укриттів та бомбосховищ (зокрема у навчальних закладах) в Запорізькій області. Що стало результатом зустрічі запорізьких нардепів з віце-прем’єр-міністром з питань відновлення України, міністром інфраструктури України Олександром Кубраковим та його заступником, головою Агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафою Найемом.

Також Геннадій Касай допоміг облаштувати укриття у двох запорізьких школах за кошти благодійників.
Добавлено: 17-10-2023, 16:39
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх