«Раніше я бачив війну тільки в кіно та коли грав у стрілялки на комп’ютері», – есе бердянського школяра перемогло у конкурсі «Моя Україна»

Учень бердянської загальноосвітньої школи 20 Микита Юдін написав текст про свій досвід війни.

У Всеукраїнському конкурсі есе «Моя Україна» перемогла робота 13-ти річного бердянця Микити Юдіна, який у своєму есе описав події, які довелося пережити з початку повномасштабного вторгнення. Хлопець вибрав стиль написання у формі свідчень про злочини росіян в Україні. Про це повідомили на сайті Бердянськ 24.

Бердянець використовує звернення до Міжнародного Суду в Гаазі у своєму есе та описує усе, що з ним відбулося через злочинні дії росіян.
«Я засвідчую. Минаючи російські блокпости, бачили обличчя ворога, зустрічали багатьох таких же, як ми, вигнанців», – документує виїзд із окупації бердянець.

У тексті Микита ділиться своїм досвідом 24 лютого, трьох місяців в окупації, виїзду, доєднання батька до ЗСУ та адаптацію до нового життя, попри вибухи.
«Раніше я бачив війну тільки в кіно та коли грав у стрілялки на комп’ютері. Але то були ігри з вигаданими героями, а тепер війна постала переді мною своїми реальними звуками  й образами смерті та горя», – пише Микита.

Повне есе розміщено на сайті Музей «Голоси Мирних». Також переможну роботу бердянця прочитав журналіст Олег Панюта.

«Я засвідчую, що в місті Дніпро 14 січня 2023 року в багатоповерхівку на вулиці Набережна Перемоги, 118, де ми з мамою мешкали, влучила російська ракета Х-22. Кілька під’їздів було вщент зруйновано. Ми з мамою залишилися живі й неушкоджені, але тут загинули десятки цивільних. Серед них і мої однолітки, і зовсім маленькі діти».

Фото: Бердянськ 24 | сайт
Бердянськ, перемога, тимчасово окуповані території, окупація, культура, російсько-українська війна
Добавлено: 28-02-2024, 01:42
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх