У Запоріжжі збираються впроваджувати новий спосіб розгляду петицій

Тепер розгляд електронної петиції має здійснюватися невідкладно, але не пізніше 10 робочих днів з дня оприлюднення інформації про початок її розгляду на офіційному веб-сайті Запорізької міської ради.

Депутатам Запорізької міської ради пропонують затвердити новий порядок розгляду електронних петицій. Про це написали в проєктах рішень міськради, повідомляє 061.

Раніше після реєстрації протягом трьох днів петицію перенаправляли на розгляд постійної комісії з питань законності. Тепер упродовж двох робочих днів з моменту набрання необхідної кількості підписів апарат виконавчого комітету міської ради має опрацювати петицію та направити на погодження виконавчому органу, до компетенції якого віднесено порушене автором петиції питання.

Обов'язкові 750 підписів людей, що підтримали петицію, упродовж не більше 60 днів з дня оприлюднення зберігаються як головні умови того, щоб звернення розглянула Запорізька міська рада.

У перелік того, що заборонено використовувати в петиціях, додали нове формулювання «посягання на права і свободи фізичних та юридичних осіб, в тому числі право на працю посадових осіб виконавчого комітету Запорізької міської ради, її виконавчих органів, працівників підпорядкованих підприємств, установ та організацій».

Фото: Запорізький сайт з подання петицій |Ілюстративне
петиція, люди, Запоріжжя
Добавлено: 3-03-2024, 13:07
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх