У Запоріжжі поліцейські знешкодили злочинну організацію, якою керував кримінальний авторитет

27 березня поліцейські в Запорізькій області затримали організатора та чотирьох учасників злочинного угруповання, в якому було два відокремлених підрозділи. Учасники одного спеціалізувалися на квартирних крадіжках, другого – на вимаганні. Керував усіма діями кримінальний авторитет з оточення «вора в законі». Про це повідомили в Поліції Запорізької області.

Підозрювані знаходяться в ізоляторі тимчасового тримання. Найближчим часом їм обиратимуть запобіжні заходи. Максимальне покарання, яке може загрожувати учасникам, 12 років ув’язнення, а їх організатору – 15. Є докази їхньої причетності до вчинення п’яти крадіжок з помешкань громадян на майже 4 млн грн та двох фактів вимагання – понад 330 тис. грн.

Як повідомляється, члени організації ретельно готувалися до злочинів: вивчали розпорядок дня потерпілих та членів родини, робили розвідку місцевості, обстежували територію на наявність камер, охоронної сигналізації, вивчали замки, стежили за домівками та своїми майбутніми жертвами.
«
При вчинені злочину дотримувалися суворої конспірації: використовували маски або балаклави, перчатки, радіостанції для комунікації між собою. Також зловмисники використовували гумові маски для маскування обличчя», – йдеться в повідомленні.

Усім затриманим фігурантам за процесуального керівництва Вознесенівської окружної прокуратури м. Запоріжжя повідомлено про підозру.

Фото: Національна поліція | Facebook
поліція, Запоріжжя, злочин
Добавлено: 1-04-2024, 23:17
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх